Wellness egy karnyújtásnyira

Természetes gyógymódok a bélférgek leküzdésére

A bélparaziták által okozott fertőzés különösen veszélyes lehet, ha nem kezelik. Azonban számos természetes gyógymód és más típusú parazitaellenes kezelés létezik, amelyek hatékonyak lehetnek a férgek elleni küzdelemben. A parazitáknak sokféle alakja és mérete van, és patogén potenciáljuk attól függ, hogy hol vagyunk a földgömbön. Hazánkban a legtöbb parazitafertőzés az állati ürülék fertőzésének okozója, amely aztán érintkezésbe kerül a talajjal és a különféle élelmiszerekkel.

Annak ellenére, hogy a szervezet számos immunmechanizmussal rendelkezik, amelyek megóvnak bennünket a számos kórokozóval való fertőzéstől, vannak esetek, amikor a szervezetnek szüksége van egy kis segítségre a fertőzések leküzdéséhez és a szervezet jó formába hozásához. Így ebben a cikkben bemutatjuk a bélféregfertőzések természetes kezelésének módszereit, amelyek néhány gyakori tünet, és mit tehet a parazitózis elkerülése érdekében. 

Hogyan kerülnek lenyelésre a széklettel szennyezett anyagok?

Leggyakrabban a parazitafertőzések okozzák a víz különböző parazita ágensekkel történő megfertőződését, amelyeket aztán emberek és állatok fogyasztanak. Később a gyümölcsök és zöldségek elhelyezkedő talajának fertőzéséhez vezethet. Nem megfelelően mosva potenciális fertőző ágensek. Így a parazitózis leggyakrabban vízzel terjed. A fertőzés leggyakoribb forrása az egerek, háziállatok vagy haszonállatok ürüléke. Ezek a fertőzött ürülékek gyakran érintkeznek különféle élelmiszerekkel, amelyeket később megfertőznek.

A legveszélyesebb bélparaziták közé tartoznak:

 • A gyakran vérhasat okozó Entamoeba Histolytica igen elterjedt a trópusi országokban, de a közelmúltban Európában is megjelent. Megelőzése a víz klóros fertőtlenítésével történik.
 • A Giardia Lamblia giardiasist okoz, amely általában a szennyezett ivóvízhez társul, különösen a fejlődő országokban
 • A Fasciola Hepatica fasciolózist okoz. Ez egy parazita, amely különösen mérsékelt éghajlaton fertőzi meg a vizet.

Bélparaziták – a megelőzés szempontjából fontos a kézmosás

A különböző bélparazitákkal való fertőzések megelőzése érdekében fontos betartani a szakemberek által javasolt profilaxis és védekezés szabályait. Így az egyik legfontosabb cselekedet a gyakori kézmosás, a megfelelő étkezés és személyi higiénia mellett. Javasoljuk továbbá, hogy a szóban forgó vizet forraljuk fel, és a növényi táplálékot fogyasztás előtt legalább 10 percig ecetsavoldatban tartsuk. Bármilyen ivóvíznek meg kell felelnie a higiéniai szabályoknak, és a legjobb, ha kerüli a nem palackozott vizet, mert előfordulhat, hogy nem iható.

Megelőző intézkedéseket kell hozni minden nyilvános hely, megművelt terület fertőtlenítésére és egyéni védelemre a vízzel való érintkezés ellen, amely fertőződhet. Nagyon fontos, hogy minden családtag betartsa ezeket az intézkedéseket, hogy elkerülje a fertőzést és a paraziták fertőzését. 

Diagnosztikai

Vér-, széklet-, vizelet- vagy váladékminták laboratóriumi elemzése. Az orvosok parazita fertőzésre gyanakszanak, ha az alanyok jellegzetes tüneteket mutatnak, és olyan területen élnek vagy utaztak, ahol nem megfelelő a higiénia, vagy ahol ismert a fertőzés terjedése. Szükség lehet a minták laboratóriumi elemzésére, beleértve a parazita által felszabaduló fehérjék (antigén teszt) vagy a parazita genetikai anyagának (DNS) azonosítására szolgáló speciális teszteket. Vér-, széklet-, vizelet- vagy váladék (köpet) mintákat lehet venni.

Az orvosok vérmintákat elemezhetnek a parazita elleni antitestek keresésére. Az antitestek az immunrendszer által termelt fehérjék, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet bizonyos ágensek, köztük a paraziták támadásaival szemben. Az orvosok olyan szövetmintát is vehetnek, amely tartalmazhatja a parazitát. Például biopsziára lehet szükség, hogy mintát vegyen a bélszövetből vagy más fertőzött szövetből. Bőrtesztet végezhet. Több ismételt vizsgálatra és kísérletre lehet szükség a parazita azonosításához.

A bélférgek tünetei és diagnózisa

Detoxic vélemények, fórum, megjegyzések

Más veszélyes paraziták összetett paraziták, amelyek férgek alakúak. Leggyakrabban a bélben találhatók, de megtalálhatók a gyomorban vagy kivételes esetekben akár a székletben is. A férgek gyakran súlyos egyensúlyhiányt okoznak a bélflórában, aminek veszélyes mellékhatásai lehetnek, ha nem kezelik őket. A parazitákkal való fertőzés olyan szervek károsodásának kockázatával járhat, mint a tüdő, a szív vagy akár a máj. E kórokozók különféle petékjei behatolhatnak ezekbe a szervekbe, és súlyos következményekkel járhatnak az egyénre nézve.

A fertőzés idején megjelenő legfontosabb tünetek, amelyek segíthetnek a bélférgekkel rendelkező paraziták diagnosztizálásában, a következők:

 • Bőrallergiák
 • Bélrendszeri rendellenességek, gyakran hasi fájdalom kíséretében
 • Hasmenés, hányinger, hányás
 • Étvágytalanság
 • Viszketés az anális környékén.
 • Néha előfordulhat másodlagos fáradtság állapota a sorban, bizonyos férgek által okozott fertőzések miatt.

A tünetek általában a bélproblémák következményei, amelyeket ezeknek a parazitáknak a száj-emésztőrendszer általi inváziója okoz.

Hogyan lehet azonosítani a bélparazitákat

Nehéz lehet diagnosztizálni az ezekből a férgekből származó bélfertőzéseket. A fertőzés diagnosztizálását mindig szakembernek kell elvégeznie, olyan helyeken, ahol a berendezés lehetővé teszi a mélyreható kivizsgálást.

A parazitózis diagnózisa a következő módokon történik:

 • Tüdőröntgenfelvételek a különféle fertőző infiltrátumok megfigyelésére
 • A vérminta elemzése a vérkép meghatározásához, amely különféle változásokra utalhat, amelyek fertőzésre hívhatják fel a figyelmet.
 • A hasüreg ultrahangvizsgálata is javasolt a paraziták jelenlétének azonosítására.

Parazitaellenes szerek és természetes kezelések

A paraziták elleni kezelés nagyon sokrétű és összetett. Éppen ezért mindig az Önnek megfelelő kezelést kell kiválasztania. Számos természetes gyógymód létezik, amelyek során különféle krémeket kell készíteni, amelyek mézet, természetes antiszeptikumokat és más olyan gyógynövényeket tartalmaznak, amelyekről kimutatták, hogy parazitaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül az éhgyomorra beadott fokhagyma mérgezőnek tűnik a paraziták számára, és az immunrendszer javításával hozzájárul a szervezet egészségéhez.

Ezenkívül a tökkivonat olajon alapuló különféle cseppek hatékony kezelést jelenthetnek bizonyos típusú gombaférgek ellen. Nagyon fontos, hogy ezen természetes gyógymódok mellett az egészséges életmódot is betartsa. A különféle paraziták megelőzésére fontos folyadék fogyasztása, például természetes levéltea. Ezek segíthetnek eltávolítani a lárvákat a bélrendszerből.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.