Wellness egy karnyújtásnyira

Reumás betegségek: fájdalom a kéz és a láb ízületeiben

Minden jól megy. Minden nap ugyanazok, szinte ugyanazokat a tevékenységeket végzik minden nap, és mintha tiszta égből érkeznének, mintha valaki forró tűt fecskendezne a kezébe, vagy szúró fájdalmat érez a térdében.

Mivel ezeknek a fájdalmaknak a többsége gyorsan szeretne megszabadulni, keresse meg a jelenleg otthon lévő legerősebb fájdalomcsillapítót, és várja meg, amíg kifejti hatását.

Ha elmúlik a fájdalom, folytasd az életet, mintha mi sem történt volna. Ha úgy gondolja, hogy ez a fájdalom a közeljövőben nem ér el újra, ami nem a legegészségesebb dolog a fájdalomcsillapítókkal, akkor nagyon téved.

Az ízületi fájdalom az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma

Bár a reumás megbetegedések az idősek számlájára írják, a kéz- és lábízületi fájdalom a fiatalabb generációban is rendkívül gyakori probléma.

 

 

Különféle okok miatt fordulnak elő, és a leggyakoribbak a következők:

  • egyfajta bántódás,
  • gyulladás (ízületi gyulladás),
  • állandó túlfeszültség,
  • ismétlődő mozdulatok és
  • túlsúly.

Szinte nincs olyan ember, aki ne érzett volna legalább egyszer ízületi fájdalmat, és szinte senki sincs, aki emiatt a fájdalom miatt fordulna orvoshoz. Mindenki azt hiszi, hogy egy fájó térd vagy kar egy pillanat alatt elmúlik, mígnem az enyhe fájdalom krónikussá válik, amit sokkal nehezebb kezelni.

A fájdalom, amelyet az ízületeiben érezhet

Az ízületi fájdalom sokféleképpen megnyilvánulhat attól függően, hogy egy adott trauma vagy ismétlődő és szokatlan mozgások okozzák. Például fájdalom léphet fel, amikor felmászik a lépcsőn, felkel az ágyból, vagy nehéz táskát visz magával.

Néhány leggyakoribb fájdalomtípus, amelyet tapasztalhat:

  • Merevség. Képtelenség olyan mértékben mozdulatokat végrehajtani, amennyire egészséges állapotban meg tudta tenni. Például nyújtsa ki a kezét bal-jobb irányba. Ha reggel merevnek érzi magát, és ez sokáig tart, valószínűleg gyulladásos reumás betegségről van szó. Másrészt, ha egy bizonyos pozíció után rövid távú merevség lép fel, akkor valószínűleg osteoarthritisről van szó.
  • Duzzanat az ízületek körül. A duzzanat annak a jele, hogy folyadék van jelen az ízületben.
  • Éles fájdalom és zsibbadás az ujjakban és az alkarban. Nagyon valószínű, hogy ez egy kéztőalagút-szindróma, ami valójában a kéz idegeinek vezetési csökkenése vagy elzáródása. Veszélyeztetettek a túlsúlyosak, a munkájuk során folyamatosan kezet használók, a terhes nők, a pajzsmirigyproblémákkal küzdők és a cukorbetegek.
  • Fáradtság, gyengeség, gyorsan elfárad, ingerlékeny. Valószínűleg elkezdődött a krónikus ízületi gyulladás stádiuma, és ideje orvoshoz fordulni.

Hogyan kezelik az ízületi fájdalmat?

Az összes ízület fájdalma egyáltalán nem kellemes, kezelésük nagyon szükséges. Legyen szó sérülésről, gyulladásról vagy betegségről, fontos ezek enyhítése és végül meggyógyítása. Az ízületi fájdalom okától függetlenül gyógyszeres kezeléssel, gyógytornával, de otthoni kezelésekkel is megoldható.

Például azoknál az embereknél, akiken az előírt gyógyszerek nem segítenek, orvosa szteroid injekciót is javasolhat helyi érzéstelenítéssel kombinálva. Három-négy havonta közvetlenül az ízületbe fecskendezik. Egy másik módszer a fizikoterápia, amely erősíti és stabilizálja az ízületek körüli izmokat, és javítja a mozgási tartományt. A terapeuta olyan technikákat alkalmazhat, mint az ultrahang, a hidegterápia és az idegstimuláció.

Ezekkel az orvosok által javasolt kezelésekkel és olyan helyzetekre, amikor hirtelen ízületi szúrás éri, jól jönnek a nem nagy erőfeszítést igénylő, de valóban hatásos otthoni kezelések is. Néha jobb, mint a drogok. Itt van néhány közülük.

Keserűsó vagy magnézium-szulfát: az első gyógymód a fájdalmas ízületekre. A magnézium rendkívül fontos a szervezet számára, mert több mint 3000 enzim működését befolyásolja, és szinte minden folyamatban részt vesz szervezetünkben. Mivel súlyos terhessége van, nem meglepő, hogy távolléte az egyik leggyakoribb oka számos betegség megjelenésének, sőt még a fájdalmas ízületek megjelenésének is.

Ezért a keserűsót vagy a magnézium-szulfátban gazdag Epsom-ot mindig elsősegélyként ajánljuk fájdalmas ízületek esetén. A magnézium-szulfát ugyanis köztudottan képes ellazítani az izmokat, eltávolítani a felesleges folyadékot a szövetekből és csökkenteni a duzzanatot.

Egy kád meleg (nem túl forró) vízben oldjunk fel egy-két csésze keserűsót. Hagyja hatni legalább 15 percig, vagy amíg a víz lehűl. Ez a fürdő nem ajánlott olyan egészségügyi problémákkal küzdőknek, mint szívproblémák, magas vérnyomás vagy cukorbetegség. A keserűsót közvetlenül a bőrre is felvihetjük. Hígítson fel egy csésze keserű sót két liter vízben. Áztasson be egy törülközőt néhány percig, és helyezze a fájó területre. A magnézium-szulfátban való fürdés mellett a magnézium étrend-kiegészítőként nem árt.

Növelje a kalciumbevitelt. A kalcium az emberi szervezet egyik legbőségesebb ásványi anyaga, és a kalcium nagy része a csontokban található. Szükséges az ideg- és izomrendszer megfelelő működéséhez, a szívritmus, a vérnyomás és a véralvadás szabályozásához, magas bevitele pedig véd az olyan betegségektől, mint a csontritkulás és a fogszuvasodás.

De magnézium szükséges a kalcium felszívódásához. Ha nincs jelen, a kalcium raktározódik a szervezetben, különösen a csontokban és az ízületekben. Aztán ott vannak az ízületi gyulladás tünetei, ezért fontos a kalciumot magnéziummal kombinálva szedni.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.