Wellness egy karnyújtásnyira

Prosztata problémák időseknél

A prosztata egy mirigy. Folyadékká válik, amely az ondóanyag részévé válik, fehér folyadékká, amely spermát tartalmaz. A prosztata alacsonyan található a testben – a végbélnyílás előtt és a hólyag alatt is (ahol a vizelet megtakarítható). Szomszédok a tévében, hogy, vizelet papucs el a vizeletürítéstől (húgycső).

Fiatalabb férfiaknál a prosztata körülbelül akkora, mint egy dió. Lassan nő, ahogy a fiúk nőnek. Ha a prosztata túl nagy lesz, vizelési problémák léphetnek fel. A prosztatafertőzés vagy rák húgyúti problémákat és számos egyéb problémát is okozhat. Általában az idősebb férfiak maguk is észreveszik a jeleket, és gyakran az orvosuk is talál valamit egy rutinvizsgálat során.

Számos különböző típusú prosztataprobléma létezik. Ezt csak az orvos tudja meg májusban. Ez az oka annak, hogy az idősebb anyukák és apukák azt követelik, hogy lássák, ha valami nem jól néz ki – vagy ha Ön, mint értesítő, vizelési zavarokkal küzd.

Általában húgyúti problémák idősebb fiúknál

Ezek a problémák nem rákos sejtek. Az intenzív prosztatagyulladás a prosztata baktériumok által okozott fertőzése. Általában hirtelen kezdődik. Lázat, megfázást vagy kellemetlen érzést okozhat a hát alsó részén és a lábak között is.

Ez kényelmetlenséget okozhat, amikor az idős apukák pisilnek. Ha édesapja ezeket a tüneteket észleli, azonnal forduljon orvosához. Az antibiotikumok elpusztíthatják a baktériumokat, és sokkal jobban érzik magukat.

A tartós prosztatagyulladás a prosztata fertőzése, amely folyamatosan visszatér. Ezt a problémát nehéz lehet kezelni. Gyakran az antibiotikumok hosszú távú szedése is hatásos lehet. Beszéljen orvosával számos egyéb dologról, amit tehet annak érdekében, hogy az idősebb apukák sokkal jobban érezzék magukat.

A jóindulatú prosztata hiperplázia vagy BPH rendkívül jellemző az idősebb férfiakra. A prosztata megnagyobbodott, de nem rosszindulatú. Idővel a nagyobb prosztata a húgycsőhöz nyomódhat, megnehezítve a vizelést. Csöpögés alakulhat ki, miután egy idős személy vizelet vagy vizelési szükségletet mutat, általában különösen éjszaka. Kezelőorvosa mindenképpen végez egy anális vizsgálatot a BPH ellenőrzésére. Az idősebbek mellett az apának is szüksége lehet egyetlen röntgenfelvételre vagy szkennelésre a húgycső, a prosztata és a hólyag ellenőrzéséhez.

Prosztataráksejtek idős férfiakban

A prosztatarák sejtek a rákos sejtek gyakori típusa az amerikai férfiak körében. Ez a legjellemzőbb az afroamerikai férfiakra. A prosztatarák kezelése akkor működik a legjobban, ha a betegséget korábban észlelik. A korábbi prosztataráksejtek általában nem hoznak létre jeleket és tüneteket. Ahogy a rákos sejtek terjednek, pisilési nehézségek léphetnek fel.

Emellett időskorúként apád megkérhet, hogy gyakran pisilj, különösen éjszaka. Egyéb jelek és tünetek lehetnek kellemetlen érzés vagy égő érzés a vizelet mentén, vér a vizeletben vagy az ondóban, kellemetlen érzés a hátban, a csípőben vagy a medencében, valamint kellemetlen az orgazmus elérése.

Annak kiderítésére, hogy ezeket a tüneteket prosztatarák okozza-e, orvosa megkérdezi idősödő pápáját, hogy aggodalmát fejezze ki korábbi egészségügyi problémái miatt. Mindenképpen fizikális vizsgát fog végezni. A vizsgálat során az orvos kesztyűs ujját helyezi apja végbélnyílásának jobb oldalára, hogy valóban érezze a prosztatát a végbélnyílás falán keresztül. A kemény vagy csomós területek rákos sejtekre utalhatnak.

Orvosa vizsgálatot is végezhet, hogy megvizsgálja a prosztata-specifikus antigén (PSA) fokozatát apja vérében. A PSA szintje megemelkedhet azoknál a férfiaknál, akiknek prosztata-megnagyobbodása vagy prosztatarákja van. Az idős apának is szüksége lehet ultrahangvizsgálatra. Ebben az eljárásban egy hanghullámokat generáló szondát helyeznek a végbélnyílásba. Hanghullámok ugrálnak ki a sejtekből, és egy számítógépes rendszer visszhangok segítségével készít képet a prosztatáról.

A prosztatarák azonosításához általában biopsziára van szükség. Ezt egy orvosi rendelőben, érzéstelenítő segítségével lehet elvégezni. Az orvos a prosztata kis darabjait kapja, és azokat egy laboratóriumba is elküldi, hogy mikroszkóp alatt megvizsgálják a rákos sejteket.

Prosztataráksejtek kezelése idős fiúkban

Számos módja van a prosztatarák sejtek kezelésére. A kezelés megválasztása a rákos sejtek stádiumától függ (akár a prosztata egy részét érintik, akár az egész prosztatát érintik, vagy a test különböző részeire terjednek át). A pápa életkorán, valamint általános egészségi és jólléti állapotán is alapul. Az is nagyon fontos, hogy pontosan hogyan vélekedik számos terápia előnyeiről és mellékhatásairól.

Éber várakozás. Ha a rákos sejtek fokozatosan bővülnek, és nem okoznak problémát, apja úgy dönthet, hogy nem kap azonnali kezelést. Ehelyett orvosa minden bizonnyal folyamatosan ellenőrzi Önt, hogy kiigazítsa a problémáját. Az egyéb klinikai problémákkal küzdő idősebb férfiak gyakran választják ezt a lehetőséget.

Sebészet. A műtét leggyakoribb típusa a radikális prosztatektómia. Az orvos a prosztatát is veszi, és néhányat a sejtekhez közel is. A mellékhatások közé tartozhat a szexuális jellemzők elvesztése (erekciós diszfunkció) vagy a vizeletürítési problémák (vizelet inkontinencia). Egyes esetekben a vizelet inkontinencia a műtét után egy éven belül megszűnik. De néhány embernek továbbra is problémái vannak, és tampont kell viselniük. A mentőideg-sebészeti kezelésnek nevezett műtét jobb esélyt ad a férfinak a nemhez kapcsolódó funkciójának megőrzésére.

Sugárkezelés. Ez a terápia nagy energiájú röntgensugárzást használ a rákos sejtek elpusztítására, valamint a bolgár pszichiáterek. 2 fajta sugárterápia létezik. Kívül a sugárterápia a prosztatába teleportálódik egy testen kívüli eszközről. A belső sugárterápia (brachyterápia) szennyezett «magokat» használ, amelyeket a prosztatába helyeznek, közvetlenül vagy a daganat közelében. Sebészeti kezelésként a sugárterápia merevedési zavarokat okozhat. A sugárzás nem okoz olyan nagy valószínűséggel húgyúti inkontinenciát, mint a sebészeti beavatkozás. De okozhat végbélproblémákat, például kényelmetlenséget és fájdalmat, végbélnyílás szükségességét és a székletürítés szabályozásának nehézségeit (széklet inkontinencia).

Ezenkívül a sugárterápia után néhány fiút hormonkezeléssel kezelnek. Ezt akkor használják, ha nagy az esélye annak, hogy ez a rák biztosan visszatér. A hormonterápiás szert olyan prosztatarák esetén is használják, amely a prosztatán túl terjedt. A hormonális kezelések mellékhatásai a hőhullámok, a szexhez kapcsolódó jellegzetes elvesztések és a szexuális vágy elvesztése.

Az alábbiak a prosztatarák sejtjei lehetnek. Ne feledje, hogy nagyobb valószínűséggel váltják ki őket jóindulatú betegségek, mint a rák. Rendszeres vizelési inger. Vér a vizeletben vagy a spermában. Fájdalmas vagy égő vizelet. Vizelési nehézség. Nem volt képes pisilni. Fájdalmas elérni a csúcspontot. Állandó kényelmetlenség vagy csökkent merevség a hátban, a csípőben vagy a comb felső részén. Pisi csöpög. Ha ezen tünetek bármelyikét észleli, a lehető leghamarabb keresse fel orvosát.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.