Wellness egy karnyújtásnyira

Pinworms: tünetek és természetes gyógymódok felnőtteknek és gyermekeknek

Bélparaziták féreg elleni szerek. A férgek, ismertebb nevén bélparaziták, felnőtteket és gyermekeket is megfertőzhetnek, bár ez utóbbiakban gyakoribbak. Melyek a tünetek és a természetes gyógymódok oxiarthritis esetén? Az oxiuriasis az Enterobius vermicularis által okozott bélfertőzés. A fő tünet a perianális viszketés. Ez a fajta probléma elsősorban a vastagbelet és az anális területet érinti. Egy kis fehér parazita, amely úgy néz ki, mint egy féreg.

A pinworm tünetei

A féregfertőzés elsősorban a gyermekeket érinti, különös tekintettel az iskoláskorú és az óvodás korosztályra. Az oxiuriázist enterobiasisnak is nevezik. Nézze meg, hogyan lehet megszabadulni a parazitáktól a testéből

Mind gyermekeknél, mind felnőtteknél meglehetősen jellegzetes tünet jelentkezhet, amely magában foglalja az anális viszketést, a bélrendszeri tüneteket és néha az idegrendszeri rendellenességeket. A parazita eléri a perianális bőr redőit, ahol tojásokat rak, amelyek a nyombélben kelnek ki. A nyombélben és a csípőbélben kikelnek a peték és így képződik a kifejlett féreg, amely erről a területről a cseh szakaszra kerül. A peték análisan jelennek meg körülbelül 20-40 nappal a fertőzés kezdete után.

A következők fordulhatnak elő: a perianális régió irritációja és karcolások, amelyek fertőzöttek lehetnek. Az álmatlanság, az ingerlékenység és a görcsrohamok olyan tünetek, amelyek gyermekeknél jelentkezhetnek, míg nőknél ez a probléma a hüvely és a méh fertőzéséhez, valamint hüvelyi folyáshoz és viszketéshez vezethet.

Természetes gyógymódok a bélparaziták ellen

Mit tehetünk, ha bélparaziták vannak a szervezetünkben vagy gyermekeink szervezetében? A férgek elleni természetes gyógymódok főként a táplálkozásról szólnak. Ezért különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy mit eszünk. Szintén nagyon fontos, hogy felkeresse kezelőorvosát, hogy megtudja, milyen kezelést kell alkalmaznia saját magának vagy gyermekeinek. Egyes élelmiszerek segíthetnek korlátozni a bélférgek növekedését. Gyermekek esetében, különösen fiatal korukban, gyermekorvossal kell konzultálni, mielőtt az étkezést illetően beavatkozna.

A bélparaziták jelenlétének ellensúlyozására alkalmas élelmiszerek és természetes gyógymódok közül elsősorban a fokhagymát és a hagymát találjuk. A fokhagymát és a hagymát valódi gyógyszerként kell használni kis mennyiségben, és csak akkor, ha szükséges. Valójában nagyon erős természetes gyógymódok. Bélparaziták esetén a nagymama gyógymódjai fokhagyma és hagyma használatát javasolják, mind élelmiszerben, mind a viszketést okozó kezelendő részeken történő alkalmazásra. Például kis mennyiségű fokhagymás vagy hagymás turmixot alkalmazhatunk úgy, hogy összekeverjük egy anális vagy hüvelyi használatra szánt helyi krémmel. Létezik olyan gyógymód is, amely azt mondja, hogy a felszeletelt hagymát egy éjszakán át a vízben kell hagyni, majd igya meg a folyadékot, hogy eltávolítsa a parazitákat a bélből.Nézze meg, hogyan lehet megszabadulni a parazitáktól a testéből

Egy másik hasznosnak tartott élelmiszer és természetes gyógymód a bélparaziták leküzdésére a sárgarépa. A sárgarépa általában jól tolerálható zöldség, amely nem okoz allergiás problémákat. Ezután megpróbálhatja a nap folyamán többször enni nyers és főtt sárgarépát is. Egyes élelmiszerek megkönnyítik a bélrendszer áthaladását, ami a méreganyagok és paraziták könnyebb eltávolításához vezet. Ezen élelmiszerek között különösen találunk banánt, datolyaszilva, friss és szárított szilvát, sárgabarackot, dinnyét, szőlőt, borsót és fügét. A természetes gyógymódokra épülő paraziták számára barátságtalan környezet kialakításához próbáljon meg naponta egyszer-kétszer meginni egy pohár vizet, amelyhez egy teáskanál almaecetet kell hozzáadni. Ne felejtsen el kezelőorvosától további információkat kérni a bélparaziták elleni természetes gyógymódokról, hogy az Ön egészsége érdekében a legjobb megoldást javasolhassa. Ismer és alkalmazott más gyógymódokat a bélparaziták ellen?

Növénykártevők: hogyan győzzük le őket peszticidek használata nélkül

A biológiai védekezéstől a szappannal és alkoholos mosásig Marseille: természetes gyógymódok a növényi kártevők leküzdésére. Amikor a kártevőkről van szó, mindannyiunkat súlyos dilemma nehezít: pusztítsuk el őket egy bőséges növényvédőszer-permettel, vagy hagyjuk őket méltatlanul arra, hogy megszállják az erkélyünk minden edényét vagy a kertünk minden virágágyását. Mától azonban a válasz egy lesz: természetes gyógymódokkal bontjuk le a növénykártevőket. A vegyi növényvédő szerek használata valójában nemcsak a környezetet károsítja, hanem bosszantó allergiát is okozhat. Kezdjük a legegyszerűbb rendszerrel: a biológiai védekezéssel.

Mindannyian tudjuk, hogy a vadonban a nagy halak kis halakat esznek! Hát még a parazitákkal is ez a helyzet. Felszabadíthatunk néhány «jó» rovart a levéltetvek, csigák és az ezekkel a parazitákkal táplálkozó táplálékok ellen, de növényeinken nem. Még egyes hüllők vagy kétéltűek is kiválóan teljesíthetnek erre a célra, még akkor is, ha nem mindenkinek való a teraszon gekkót vagy békát tartani. Egy másik módszer növényeink kártevőinek leküzdésére, ha a leveleket természetes anyagokkal, például alkohollal vagy vízzel hígított marseille-i szappannal tisztítjuk. Nézze meg, hogyan lehet megszabadulni a parazitáktól a testéből

Mindkét teljesen természetes gyógymód kiváló eredményeket érhet el a már fertőzött növényeken, valamint hatékony megelőzést. Főleg a levéltetvek ellen hasznos az alkohol, míg a koseniális invázió ellen különösen alkalmas a marseille-i szappan, amelynek száz százalékig természetesnek kell lennie, hogy ne károsítsa a levelek védőfóliáját. A paraziták elleni további hasznos természetes gyógymódok a fertőtlenítő alapú macerátumok, például a nyers fokhagyma. Elkészítéséhez a következőképpen járjunk el: vegyünk néhány gerezd hámozott fokhagymát, és áztassuk be néhány órára egy csésze vízzel. Amikor a keverék illata elég erős, vegye ki az így kapott macerációt, és helyezze egy spray-adagolóval ellátott palackba: permetezzen be ezzel a folyadékkal a bőségesen fertőzött növényeket, és látni fogja, hogy a vámpírokon kívül csigákat és lisztbogarakat is látni fog. A nem mindenkinek tetsző fokhagyma helyett friss hagymát vagy csípős paprikát használhatunk vízzel teli edénybe való áztatáshoz.

Olyan gyógymód, amely a fertőtlenítés mellett képes táplálni növényeit? Próbálja ki a zúzott tojáshéjat: a bennük lévő mészkő eltávolítja a csigákat, férgeket és gilisztákat a virágok és levelek közeléből.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.