Wellness egy karnyújtásnyira

Mire kell figyelni a haj és a köröm vitaminjainak kiválasztásakor – összetevők

Ápolt és egészséges megjelenést nem csak külső használatra szánt kozmetikumokkal lehet elérni. A belső ingerek szintén hozzájárulnak a bőr, a haj és a köröm szerkezetének javításához. A törékeny körmök, fénytelen és vékony haj vagy akár a hajhullás is sokat elárul egészségünkről, a bőr pedig általában jól jelzi az életkort, a stresszt vagy a betegséget.

A vitaminok hozzájárulnak a szilárd kötőszövet kialakulásához, valamint támogatják az anyagcserét és a sejtnövekedést. Segítik a bőr, a haj és a köröm szöveteinek kialakulását. De melyek azok a tápanyagok, amelyek egészséges hajat és erős körmöket biztosítanak?

Lépések a haj és az egészséges körmök felé

Először is, a kiegyensúlyozott és változatos étrend alapvető szerepet játszik az egészséges haj és köröm megőrzésében, biztosítva, hogy minden vitamin fontos a haj és köröm egészségének megőrzéséhez.

Ha azonban a tápanyagokat csak diétával nem tudják felvenni a szükséges mennyiségben, Romániában vannak olyan táplálék-kiegészítők, amelyek e tekintetben nagyon sok előnnyel járhatnak.

Mielőtt ilyen étrend-kiegészítőket szednénk az egészséges haj és köröm megőrzése érdekében, tudnunk kell, hogy milyen termékeket keressünk, így hasznos lehet néhány információ az összetevőkről és az előnyökről.

Abban is egyetértenünk kell, hogy egy kis türelem rendkívül fontos lehet, mielőtt az első eredmények megjelennek. A haj és a köröm regenerálódása több hónapig is eltarthat, de a kitartás megéri, mert ezek a tabletták nem csak a hajnak és a körmöknek, hanem a bőrnek is ápolt megjelenést biztosítanak, de különleges szerepük lehet a haj és a köröm számára is. saját jólét..

A legjobb vitaminok a haj és a köröm számára

A legjobb hajkiegészítők keresésekor ellenőrizni kell, hogy a címke tartalmazza-e azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek tudományosan bizonyítottan biztosítják az egészséges haj és köröm megőrzését.

Ezeknek a termékeknek nem feltétlenül kell tartalmazniuk ezeket a tápanyagokat ahhoz, hogy hatékonyak legyenek, de minél többet tartalmaznak, annál jobb.

Biotin: Ha az egészséges haj és köröm legjobb termékeiről van szó, a biotin az egyik legkeresettebb kiegészítő. A biotinhiányt összefüggésbe hozzák a hajhullással, ezért valószínűleg olyan népszerű a legjobb hajkiegészítők formuláiban.

A-vitamin: Támogatja az új sejtek növekedését, ami azt jelenti, hogy különösen fontos a haj és a köröm számára, mivel ezek a leggyorsabban növekvő szövetek az emberi szervezetben. Az A-vitamin abban is segít, hogy a fejbőr több faggyút termeljen, ez a természetes olaj, amely egészséges és hidratált állapotban tartja a fejbőrt és a hajat.

A B5-vitamin és különösen a B3-vitamin (niacin) és a B6-vitamin (piridoxin) erősítik a hajat, szabályozzák a faggyútermelést, ellensúlyozzák a fejbőr gyulladásait és felelősek a hajgyökerekben zajló fontos anyagcsere-folyamatokért. A folsav, egyben B-vitamin bevitele támogatja a fejbőr haj sejtosztódását, hogy az újra egészséges és erős legyen.

C-vitamin: erős antioxidáns, amely megvédi a szőrtüszőket a szabad gyökök káros hatásaitól, és hatékonyabbá teszi a növekedést. A C-vitamin hozzájárul a kollagén termelődéséhez is, amely fehérje fontos szerepet játszik a haj, a köröm és a bőr szerkezetében.

Cink : az immunrendszer és a kötőszövet képződésének fontos vitaminja. A cink részt vesz a fehérjeszintézisben is – cink nélkül nem képződnek bőr- és szőrsejtek. Ez a vitamin nagy hatással van a sebgyógyulásra is

Szelén: Nem szabad elhanyagolni a megfelelő szelénbevitelt, mivel a szelén fontos az erős körmök megőrzéséhez. Támogatja az immunrendszert is, és fontos partner sejtjeink antioxidáns védelmében.

Kovasav : elősegíti a kollagéntermelést, amely segít megőrizni a bőr és a körmök feszességét és rugalmasságát. Ezenkívül azt találták, hogy a szilícium elősegítheti a haj növekedését.

Réz: A csont- és kötőszövet fejlődésében és fenntartásában fontos szerepet játszó kiegészítő. Ezenkívül a rezet olyan enzimek használják, amelyek melanint termelnek, a pigmentet, amely befolyásolja a bőr és a haj színét. Így a rézhiány sápadt bőrhöz vagy idő előtti őszüléshez vezethet.

Hialuronsav : az egyik leggyakrabban használt szépségápoló a kollagén és a retinol mellett. A tabletta formájú hialuronsav az egész testre hat, igazi támasza a bőrnek, a fejbőrnek, a körmöknek és az ízületeknek. Ennek eredményeként a hialuronsav kapszulák erősíthetik a kötőszövetet, puhábbá tehetik az ízületeket és erősíthetik a hajat.

Hajra és körömre jótékony élelmiszerek

A fent említett tápanyagbevitel kiegészítése érdekében fontos egy olyan étrend betartása, amely ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza, az alábbiak szerint:

  • A biotin természetesen számos élelmiszerben megtalálható, bár gyakran kis mennyiségben. A legjobb biotinszállítók közé tartozik a tojás, a dió, a zabpehely, a szója, a máj, az élesztő és a búzacsíra.
  • A cink főként állati eredetű élelmiszerekben található meg, például marhahúsban, májban, lencsében, gombában, zabpehelyben, tökmagban és diófélékben, valamint tejben és sajtban. A teljes kiőrlésű gabonából készült termékek is jó cinkforrások.
  • A szelén állati és növényi eredetű élelmiszerekben található. A szeléntartalom különösen magas a húsban, halban, diófélékben és gombában.
  • A réz főként gabonafélékben, diófélékben, hüvelyesekben és étcsokoládéban található. Jelentős mennyiségű rezet nyerhetünk osztriga és ásványvíz fogyasztásával is.

A hús és a hal, a tojás és a tejtermékek, valamint a gabonafélék, a hüvelyesek, a gombák, a tökmag és a dió ezért fontos természetes forrásai ezeknek a fontos tápanyagoknak.

Amint a cikk első részében említettük, léteznek olyan étrend-kiegészítők, tabletta vagy ampulla formájában, amelyek biotint, cinket, szelént, A-, B- vagy C-vitamint tartalmaznak, vagy kombinált termékek, amelyeket kifejezetten mindkettő ellátására terveztek. haj, köröm, valamint az étrend célzott kiegészítéséhez szükséges bőrtápanyagok.

Általában az ilyen típusú étrend-kiegészítők meglehetősen kényelmesek, néhány tíz lejért megvásárolhatók az interneten, közvetlenül a gyártó weboldaláról, a „kosárba” opció kiválasztásával.

Hozzá kell tenni, hogy ezek a kiegészítők különösen fontosak a vegán étrendet folytatók számára, ezért olyan készletet kell biztosítaniuk, amely pótolja azokat a tápanyagokat, amelyeket az állati eredetű élelmiszerek általában biztosítanának a szervezet számára.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.