Wellness egy karnyújtásnyira

Milyen megoldások vannak az ízületi fájdalmakra?

Az osteoarthritis a visszatérő ízületi problémák leggyakoribb oka. A ficamok és egyéb sérülések is gyakori problémákat okozhatnak. A különböző típusú állapotok tünetei nagyon hasonlóak, és nehéz lehet tudni, hogy miért szenved. Tudjon meg többet arról, hogyan csökkentheti ízületi fájdalmait. Az ízületi gyulladás a visszatérő ízületi problémák leggyakoribb oka, egy másik lehet a rheumatoid arthritis (rheumatoid arthritis). A ficamok és egyéb sérülések is gyakori problémákat okozhatnak. A különböző típusú panaszok tünetei nagyon hasonlóak, és nehéz lehet tudni, hogy miért szenved.

Az osteoarthritis tipikus jelei az ízületi fájdalom és merevség. A betegség kezdetén a «kezdődő fájdalomról» van szó. Az ízület merevnek érzi magát, és kissé fáj, amikor felkel, de jobb lesz, ha egy ideig mozog. Amikor a betegség előrehaladt, a fájdalom akkor a legerősebb, ha megerőlteti és megterheli az ízületet. Vannak, akik még pihenés közben is súlyosabb panaszokat kapnak fokozott fájdalommal és merev ízületekkel. A nyugalmi fájdalom kevésbé gyakori a csípőízület artrózisában, mint más ízületekben.

Az osteoarthritis különböző ízületeket érinthet

Az osteoarthritis különböző ízületeket érinthetAz osteoarthritis egy reumás betegség, amelyet ízületi elégtelenségnek is neveznek. Az ízületi porcban kezdődik, és azt jelenti, hogy a porc vékony. A betegség fájdalmas és fáradságos is lehet, de nem veszélyes. Tudjon meg többet arról, hogy mi történik a testében. A test számos ízülete szenvedhet osteoarthritisben, de leggyakrabban a lábujjakban, a lábujjakban, a térdben és a csípőben fordul elő. Az ujjak ízületi gyulladása merevvé, merevvé és fájdalmassá teszi az ujjak ízületeit, különösen a külső ízületeket. A legtöbb embernek szinte bármely testrészében osteoarthritis alakul ki. Ha csípőízületi gyulladása van, a térde nem fog szenvedni.

Sok mindent megtehet annak érdekében, hogy jobban érezze magát, ha osteoarthritisben szenved. Az edzés, az erősítő edzés és a fogyás három olyan intézkedés, amelyek javíthatják az ízületi problémákat, ha gyanítja vagy tudja, hogy azok osteoarthritisnek tulajdoníthatók. Ha rövid ideig tartó ízületi fájdalmai vannak osteoarthritis miatt, átmenetileg használhat vényköteles fájdalomcsillapítót, de a legfontosabb intézkedés a fizikai aktivitás.

Az ápoló osteoarthritis iskola csípő-, térd- vagy kézproblémákkal tér vissza Önhöz, és gyógytornász vezeti. Értékelést kap a problémáról és a funkcióról, valamint egy egyénileg tesztelt edzésprogramot. Az osteoarthritis iskolái Svédország egész területén találhatók, és közvetlenül az osteoarthritis iskolába lehet menni, vagy az egészségügyi ellátás irányítja.

Az osteoarthritis fájdalmát testmozgással lehet enyhíteni

Az osteoarthritis fájdalmát testmozgással lehet enyhíteniA legjobb, amit tehet az osteoarthritis okozta kellemetlenségek enyhítésére, ha fizikailag aktív. A kezdéshez fájdalomcsillapítót szedhet, de nem ez lehet a fő kezelés.

Két szabályt kell követni; a fájdalom nem súlyosbodhat az edzés után, és nem tarthat sokáig:

 1. Hogyan edzünk osteoarthritis
  esetén A gyakorlatok fontosak az ízületi gyulladásban, bár egy kicsit fájhat. Íme néhány tipp a kezdéshez. Az osteoarthritis enyhítésére heti három napon 30 perc gyakorlat már két hónap elteltével egyértelmű javulást eredményez, mind a fájdalom, mind a mobilitás tekintetében. Próbáljon ki olyan formákat, amelyek nem terhelik annyira az ízületeit, mint például a kerékpározás, a nordic walking és az úszás.
 2. Építsd
  fel az izomerőt Az osteoarthritis okozta fájdalom megelőzése érdekében erősítő edzéssel kell építeni az izomerőt. A túlsúly mindenekelőtt megnöveli a térd- és csípőízületek terhelését, és így növeli az osteoarthritis kockázatát. Ezért az osteoarthritis megelőzésére jó, ha fogyni próbál. Gyakori az ízületi fájdalom. Leggyakrabban az ízületi fájdalom magától elmúlik. Néha az ízületi fájdalmat súlyos betegség is okozhatja. Ha egy ízület hirtelen megduzzad, és egyidejűleg lázas vagy nagyon rosszul érzi magát, orvoshoz kell fordulnia.

Vény nélkül kapható fájdalomcsillapítás osteoarthritis esetén

Vény nélkül kapható fájdalomcsillapítás osteoarthritis eseténHa ízületi fájdalmai vannak, használhat vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat, amelyek paracetamolt, ibuprofént, diklofenakot, naproxént vagy acetilszalicilsavat tartalmaznak.

Egyénenként változhat, hogy melyik gyógyszer adja a legjobb hatást, és ki kell próbálnia, de nem egyszerre:

 • A paracetamol hatása 4-5 óra.
 • Az ibuprofén hatása körülbelül 6 óra.
 • A diklofenak hatása 4-6 óra.
 • A naproxen hatása legfeljebb 12 óra.
 • A fenti gyógyszerek előnyösebbek az acetilszalicilsavnál, mert kisebb a mellékhatások kockázata. A gyógyszerek általában körülbelül 30 perc alatt kezdenek fájdalomcsillapító hatást kifejteni (naproxen 30-60 perc), és 1-2 órán belül maximális fájdalomcsillapítást biztosítanak.

Ha több napig egymás után fájdalmai vannak az osteoarthritis miatt, szedheti a nabumetont tartalmazó Relifex-et. Hosszan tartó hatása van, ami fokozatosan jelentkezik. A glükózamin enyhe vagy közepes fokú osteoarthritisre tesztelhető. A glükózamin egy olyan anyag, amely természetesen megtalálható a szervezetben, és építőkő mind az ízületi porcokban, mind az ízületi folyadékban.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.