Wellness egy karnyújtásnyira

Milyen kockázatokkal jár az erős ízületi fájdalom

Bebizonyosodott, hogy az étrend fontos szerepet játszik a fájdalom megjelenésében és abban, hogy egy személy hogyan szenved a fájdalomtól. Az étrend befolyásolhatja a rheumatoid arthritis kialakulásának kockázatát és a betegség lefolyását is. Nehéz ilyen dolgokat megvizsgálni, és az étrend fontosságára vonatkozó tudományos bizonyítékok tévesek. A legtöbb műsornak ebben a témában nincs alapja.

Metabolikus tényezők lehetnek a reumás betegségek okai. Csak köszvény esetén elég biztonságos a kapcsolat. Ezenkívül egy már folyamatban lévő reumás betegség befolyásolja az anyagcserét. A gyulladás serkenti az anyagcserét. A szervezet energiaszükséglete megnő, de betegség esetén gyakran csökken az étvágya. Főleg, hogy a szervezet több tojásfehérjét eszik, ami az ízületi fájdalmak és a rossz ízületi működés mellett izomsorvadáshoz is hozzájárulhat. A gyulladás a vitaminok és ásványi anyagok iránti igényt is növeli. Előrehaladott reumás betegségben az amiloidózis megakadályozhatja a táplálék felszívódását a bélből. Az elmúlt években azonban csökkent az amiloidózis előfordulása.

Az étkezés nehéz lehet

A nyálelválasztás csökkenésével nehezebbé válhat az étel rágása és lenyelése. Ez különösen igaz a Sjögren-szindrómára, ahol a legrosszabb esetben az emésztés is rossz lehet. A súlyos fogyatékossággal élő betegeknek nehézségei lehetnek az étkezésben az állkapocs és a felső végtag ízületei miatt. Bár az energiabevitel elegendő lehet, az egyoldalú táplálékfelvétel az értékes védőtápanyagok hiányához vezethet. Az étkezések és étkezések igénybevétele fontos a súlyos mozgási problémákkal küzdők számára.

A krónikus gyulladás egyéb anyagcsere-elváltozásokkal jár és talán bl.a. csontritkuláshoz, a csontváz dekalcifikációjához vezet. Már a reumás betegségek korai stádiumában fontos megjegyezni, hogy megelőzzük a csontritkulást. A csontritkulás kezelésének fontos része a megfelelő táplálkozás.

A túlsúly a térdízületi osteoarthritis vezető oka. A társadalom szempontjából a túlsúly a támasztó- és mozgásszervi rendszer betegségeinek fő táplálkozási oka. Ezenkívül a csípőízületek túlsúlytól szenvednek. Ha reumás betegség érintette az ízületeket, a túlsúly felgyorsítja a betegség lefolyását osteoarthritisben. Rheumatoid arthritisben könnyen hízik, mivel a betegség aktivitása csökken, de a mozgás megmarad. Ezenkívül a kortizon készítmények használata súlygyarapodáshoz vezet. A túlsúly növeli a köszvény kialakulásának kockázatát. Megfelelően a fogyás segíthet a köszvény kezelésében.

Purinok, amelyek a köszvény okának hátterében állnak

Purinok, amelyek a köszvény okának hátterében állnakA húgysav a szervezet purin anyagcseréjének végterméke. A köszvény a húgysavnak az ízületben történő kicsapódása miatt alakul ki, és akut gyulladást okoz. Ezután meg kell próbálnunk csökkenteni a húgysav mennyiségét a szervezetben. Köszvényben az étrend minden más kezelési módszernél fontosabb. A purinban gazdag élelmiszerek fokozzák a húgysav képződését. Ilyen élelmiszerek a https://seattledojo.org/artrovex/ elsősorban a halbőrök (hering, hering, szardínia stb.), valamint a máj és más ehető szervek. A legújabb kutatások szerint a vörös hús, a sör és az erős alkoholos italok magas fogyasztása is fontos kockázati tényező a köszvény kialakulásában. Az alkohol káros, mert gátolja a húgysav kiválasztását a vesékben.

Más gyulladásos reumás betegségekben a húgysavtartalom a betegség aktivitásától függően csökken. Csak köszvény esetén indokolt olyan étrendet követni, amely a purinbevitel csökkentésére törekszik. A bélműködésben bekövetkező változások számos betegséget okozhatnak, amelyeknek csak egy részét képezik a gyulladásos reumás betegségek. Az étrend sokféle módon befolyásolja a bélműködést és az anyagcserét.

Az étrenddel bizonyos mértékig szabályozható a gyulladás és a fájdalom mediátorainak képződése. Ezért sok gyógyszert étrendi kísérletekkel is kifejlesztenek. A gyógyszerek ipari úton történő előállításával sikerült növelni a kezelés hatékonyságát és csökkenteni a természetes termékek esetleges mellékhatásait. Teljesen természetes, hogy figyelembe vesszük az orvostudomány táplálkozási tényezőit, amelyek természetesen magukban foglalják: a. megvizsgálja a szervezet mechanizmusait és azt, hogy a különböző kezelési módszerek hogyan hatnak rájuk. Ezért nem alternatív orvostudományról van szó, amely gyakran nem tudományosan megalapozott, hanem inkább valláson, közhiedelemen stb.

Különféle élelmiszerek és hatásaik

Különféle élelmiszerek és hatásaikRitka esetekben az ételallergia legalább néhány krónikus reumás betegséget okozhat. Minden allergén étel lehet a hibás. A legtöbb megfigyelés különféle növényi termékek és sajtok elfogyasztásából származik. Az élelmiszerek zsírsav-összetétele bizonyos esetekben a fájdalom és a gyulladás tüneteinek fokozódásához is vezethet, és ez lehet az oka annak, hogy egyes betegeknél súlyos húsfogyasztás után a tünetek súlyosbodnak. A legtöbb megjegyzés a vörös hússal kapcsolatos problémákra vonatkozott. Ha egyértelmű, hogy bizonyos élelmiszerek súlyosbítják a tüneteket, a legjobb elkerülni az ilyen ételeket. Fontos azonban, hogy a megfigyelések helyesek legyenek, nehogy szükségtelenül korlátozzuk tápanyagbevitelüket.

A túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás és a túlzott kávéfogyasztás fő tényező lehet az ízületi fájdalmak kiváltásában és kockázatában. Mértékkel kell bevenni őket, és így kerülni kell a túl sok kockázatot és komplikációt, és később megbánhatja.

A cöliákia ízületi problémákat okozhat, de nincs összefüggésben a reumás betegségekkel. Cöliákiában fontos a megfelelő étrend betartása, tekintettel az esetleges gyakori problémákra is. Egyesek a reumás betegségek kezelését ajánlják hitalapú diétákkal vagy disszidens órákkal. Az egyik ilyen a „savas és bázikus” végtermékeket megfelelő arányban tartalmazó élelmiszerek fogyasztása. Az ilyen típusú diétás programok nem esnek kritikai felülvizsgálat alá.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.