Wellness egy karnyújtásnyira

Hogyan kezeljük az ízületi fájdalmakat?

Néha megőrül a test: hirtelen megfájdul a napi rutin, a csontok megrepednek a lépcsőn felmenve, vagy sokkal nehezebben mozgathatóak, a testfájdalmak fogyást okoznak. Ha nem csak balesetről, műtétről vagy sportsérülésről van szó, akkor sok szenvedőben gyorsan fokozódik a krónikus betegségtől való félelem. Néha olyan betegségek, mint például ízületi gyulladás, ízületi gyulladás vagy köszvény állnak a viszonylag ártalmatlannak tűnő tünetek mögött. De az is lehet, hogy az izmokat túlságosan megterhelték a múltban.

Először is, nincs ok a pánikra, ha akut izom- vagy csontfájdalma van, például túlzott testmozgás, plágium után. Elmondjuk a fájdalom gyakori okait, és elmondjuk azokat a tipikus tüneteket is, amelyek egyes súlyos betegségek vészjelzései lehetnek. Kezelőorvosa diagnózisának segítségével biztonságban lehet – kezelési tippjeinkkel pedig az izmok, csontok és ízületek tüneteit is javíthatja.

Mozgást okoz? Sportolás okozta ízületi fájdalom

A fájdalmas ízületek gyakori okai a mozgás. A versenysportokban az erősen igénybe vett izmokból eredő erős izomfájdalom a legtöbb esetben normális. Különösen az egyes ízületeket érő terhelés következtében, például teniszkarok, csontfájdalom vagy a megterhelt izomhoz való vonzódás léphet fel. Ezenkívül az egész test megerőltetése után fellépő testfájdalmak, például sportolóknál, bizonyos mértékig normálisak, és széles körben tipikus izomfájdalmakként ismertek.

Csak akkor szükséges elővigyázatosság, ha az izomfájdalom néhány nap múlva sem enyhül, vagy ha rendellenességek, például helyi duzzanat lépnek fel; Ebben az esetben ki kell zárni a betegségeket vagy sérüléseket, például az izomrostok szakadását. Info: Természetesen a sporton túli akut stressz is vezethet ízületi és izomfájdalmakhoz a karokban. Például, amikor dobozokat viszünk mozgás közben, a karok fájnak. Az ideális terápia az érintett csontok és ízületek utólagos védelme.

Régóta ellenség voltam: izületi és csontfájdalmak a stressz miatt az egyik oldalon. Ha számítógépen dolgozik, vagy bármilyen más ülő tevékenységet végez, valószínűleg tudja, hogy este fáj a háta. A háttámla többnyire hibás testtartás, görbe vagy kevésbé ergonomikus irodai székek miatt szenved. Ha ez az állandó egyoldalú megerőltetés okozza ízületi fájdalmait, akkor megfelelő testmozgással jót kell tennie a hátának.

Például a következő fájdalomcsillapító gyakorlat javasolt: Nyújtsa ki a karját felfelé és kissé a vállak mögé. Ez «ellentétes pozíciót» hoz létre a szokásos ülőhelyzettel, és erősíti a karokat, a vállakat és a nyakat. Ez a hátának is előnyös. Az edzés után a rendszeres lazítás vagy testmozgás elengedhetetlen a csontok hosszú távú lerakódásának elkerülése érdekében. Szervezete hálás lesz neked – és az olyan betegségek is megelőzhetők, mint a porckopás miatti osteoarthritis.

Betegségek, amelyek az ízületi fájdalom hátterében állhatnak

Az ízületi fájdalmak hátterében álló betegség gyorsan krónikussá válhat – különösen, ha nem adnak kezelést, egyszerűen azért, mert a diagnózis egyértelműen hiányzik. Ezért kezdettől fogva ébernek kell lennie, és figyelnie kell az esetleges további tünetekre. Például a tartós fáradtság jelezhet egy mögöttes állapotot, valamint lázat, további testfájdalmakat vagy ízületi merevséget.

Tünet: láz, fáradtság vagy fáradtság – lehetséges okok: Mind az influenzafertőzés, mind a rheumatoid arthritis lázat okoz ízületi fájdalommal kombinálva. Ezenkívül az akut köszvényes rohamot láz is kísérheti. Ezenkívül a betegség vagy a szédülés általános állapota egyaránt beszélhet influenzafertőzésről és ízületi gyulladás kialakulásáról.

Tünet: Megnövekedett törések egyértelmű ok nélkül – Lehetséges okok: Figyelni kell a csontfájdalmat okozó csonttörésekre. A csontritkulás fő oka a gyenge csontok, amelyek nagyon könnyen eltörhetnek – például ha felemel egy enyhén nehéz tárgyat. Tünet: ízületi merevség – lehetséges okok: Osteoarthritis és ízületi gyulladás néha ízületi merevséggel jár. Az osteoarthritis esetében gyakran reggel jelentkezik, és napközben javul, amikor az ízületek «melegedtek».

Tünet: Vörösség vagy duzzanat a fájdalmas ízületi területen – Lehetséges okok: Különösen a duzzanat beszél gyakran az ízületek túlterheléséről. Néha a szakadt inak és szalagok duzzanatot okozhatnak. Reumás ízületi gyulladás, köszvény, kullancscsípés utáni borreliosis vagy baktériumok okozta gyulladás is lehetséges. Tünet: Ízületi ropogtatás – Lehetséges okok: A ropogtatás hangja egyes esetekben az ízületek közötti előrehaladott porckopásra utal. Ha már van artrózisa, az orvosi vizsgálattal tisztázható.

Vigyázat: Ha reumás betegségek gyanúja merül fel, mint például ízületi gyulladás vagy köszvény vagy porckárosodás okozta ízületi gyulladás, fontos az orvos felkeresése. A legtöbb betegséget csak korai stádiumban lehet megfelelően kezelni, vagy előrehaladását meg lehet fékezni.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.