Wellness egy karnyújtásnyira

Hogyan ápolod a szemed minden nap?

Gyakran figyelmen kívül hagyják őket, de a szem törékeny szerv, amely ugyanannyit igényel, és több figyelmet lát, mint más szervek. Hogyan vigyázz a szemedre? Néhány tipp a jó szokások mindennapi elfogadásához.

Vigyázzon a szemére a bőr hidratálásával

A szemek ápolásához először hidratálja őket. Minden nap szembesülnek olyan elemekkel, amelyek kiszáríthatják őket. Különösen így van ez a légkondicionálás, fűtés, por vagy akár szél esetén. Bizsergéshez és viszketéshez vezethet. Ha a szem megfelelő hidratálása nem biztosított, egészségügyi állapot, például szemszárazság léphet fel. Tekintse meg a legjobb gyógymódot a szem egészségére

Egyszerű gesztusokkal elkerülhető, hogy odaérjünk. A többé-kevésbé súlyos szemszárazság elkerülése érdekében egy trükk az, hogy 5 percig forró vizes borogatást alkalmazunk. Ezután hüvelykujjával finoman masszírozza az alsó és felső szemhéját egy-két percig. Végül csukja be a szemét néhány másodpercre, mielőtt újra kinyitná, körülbelül tízszer. Egy másik lehetőség, hogy erős szárazság esetén vényköteles sóoldatot vagy műkönnyet kapjunk. Vigyázz a szemedre, megfelelő környezetben dolgoznak.

Ha sok időt tölt számítógép előtt, különösen munkavégzés céljából, a szemkörnyék ápolása azt jelenti, hogy előnyben részesítjük a helyiség természetes fényét. Kerülje azt is, hogy háttal üljön az ablaknak, mivel a természetes fény visszhangja a képernyőn látási fáradtságot okoz. A másik dolog, amit meg kell védenie a szemétől, hogy távol tartsa a számítógép képernyőjét tőlük. Legalább a kar hosszának kell lennie. A jobb védelem érdekében viseljen védőszemüveget vagy olyan képernyővédő fóliát, amely speciális kezeléssel van ellátva a számítógép képernyője által szórt fény ellen.

Vigyázz a szemedre, tanulj meg pihenni

Annak érdekében, hogy vigyázzon a szemére, meg kell tanulnia pihentetni. Azok számára, akik sok időt töltenek a képernyő előtt, a szabály a 20-6-20. Ez azt jelenti, hogy a képernyő előtt eltöltött 20 perc után 20 másodpercig kell nézni egy körülbelül 6 méteres távolságból lévő tárgyat. A vizuális szünetek azok számára is ajánlottak, akik papíron dolgoznak, vagy akár könyvet olvasnak. Lehetővé teszik, hogy közel látás közben szinte tartósan ellazítsa a fókuszt. Ezért rendkívül fontos a vizuális szünetek megszokása. Tekintse meg a legjobb gyógymódot a szem egészségére

Vigyázz a szemedre, védd hatékonyan a napfénytől. A napfénynek számos előnye van, de káros lehet a szemre. Ebben a tekintetben a szemek megfelelő ápolása érdekében hatékonyan kell védenie őket a nap ultraibolya sugaraitól. Ehhez megfelelő szemüveget kell viselni, vagyis olyanokat, akiknek lencséi CE UV-védelmi szabványúak. Valóban, amint azt az Asté Santé honlapján részletesebben kifejtjük, nem minden sötét szemüveg feltétlenül védi hatékonyan a szemet. Ilyen értelemben célszerű nem repülés közben megvenni a napszemüveget, hanem elmenni látszerészhez. Elvezeti Önt az Ön esetéhez legjobban illő szemüveghez.

Vigyázzon a szemére, forduljon szemészhez

A szem a test azon része, amely különösen stresszes, egyeseknél jobban, mint másoknál. Ezért ajánlatos szemész szakorvoshoz fordulni, hogy megtudja, látása korrigálásra szorul-e vagy sem. Ideális esetben legalább kétévente egyszer el kell mennie oda. Szakemberként képesek lesznek ellenőrizni a szemek vizuális és általános egészségi állapotát. Így probléma esetén azt gyorsan észlelik, és kiválasztják és alkalmazzák a megfelelő megoldást.

A gyermekek számára is fontos a szemorvos rendszeres konzultációja a szemek gondozása érdekében. Az ajánlott öt vizuális szűrési időpontot nem szabad kihagyni. Szintén javasolt, hogy tizenkét és huszonnégy hónapos kor között forduljon szemészhez. Ez a tökéletes alkalom a látásjavításra, ha szükséges. A helyes korrekció segíthet megelőzni a helyzet súlyosbodását, ahogy a gyermek idősebb lesz. Tekintse meg a legjobb gyógymódot a szem egészségére

A szem ápolása fontos megőrzésük és jó látásélességük érdekében. A fenti tippeken és tanácsokon kívül fontolja meg, hogy megfelelő tápanyagokkal látja el őket. Ebben a cikkben erről részletesebben beszélünk.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.