Wellness egy karnyújtásnyira

Ha fáj, az orvosok sok mindent kínálnak – krémek hátfájás, cikkek. De gyakran kevés sikerrel.

Egy idő konferenciaterem. Három szakember jött, hogy egy érzékeny ízületről beszéljenek. A vendégek érdeklődnek a csere iránt. A sebész elhalasztotta a családegyesítést, a gyógytornász megdöntötte hétvégi terveit, a fájdalompszichoterapeuta pedig elhalasztotta a nyaralását.

Ezek után hárman egyetértenek abban, hogy még soha nem volt ilyen őszinte beszélgetésük a kollégák között. Fáj a lépcsőzés, séta közben lökdösni, sportolás közben szúrni magam.

Miért fáj olyan gyakran a térdünk?

A térd a legnagyobb ízületünk. Hatalmas a térfogata, mert nagyon eltörhet. Az ízületi nyálkahártya területe hatalmas, és ha gyulladnak, a betegek erős megfelelő ingert éreznek. A térd nagyon összetett. Így van, a mai napig senki sem értette, hogyan is mozog valójában. Több tengelyünk van, figyelemelvonás, forgás, fordítás, inflexió, gyakorlatilag hat mozgástengelyünk van, amelyek körül mozog, és ez készteti a többieket.

A térd nem egyszerű csuklópánt, és a sebek közvetlenül megváltoztatják a mozgásmintát. A meniszkusz, a keresztszalag vagy a porc bármely szabálytalansága azonnal érezhető. A csípőízület viszont teljesen triviális, mert hiányozhat a porc alsó fele, ezt egyáltalán nem fogod észrevenni. De ha nem tudja rendesen behajlítani a térdét, akkor nem lesz a fürdőszobában. Ez a kombináció olyan tisztán tudatosítja a térdet.Az is közrejátszik, hogy a térd folyamatosan látható és tapintható. Tudod kontrollálni: dagadt, meleg van, vagy rúgható? A tartós térdfájdalom leggyakoribb oka az osteoarthritis, a porcszövet károsodása.

Az orvosi kínálat kiváló, tükrözött, öblített, permetezett és borotvált törlőkendő. Milyen sziklák értelmesek számodra? Gyógytornász: Gyakran vannak olyan pácienseim, akik számos kisebb beavatkozáson estek át, meniszkusz borotválkozáson, térdtükrözésen, öntözésen, effúziós punkción és így tovább. Ha valami akutról van szó, például egy sportsérülésről, ez lehet a megfelelő jelzés. De egy olyan személynél, akinek visszatérő térdfájdalmai vannak, és nincs tartós javulás, az ötödik flush nem lesz megmentő.

Térdproblémák: okok és kezelés

Sok kerékpáros tisztában van a térdfájdalmakkal. Ezeknek nagyon különböző okai lehetnek, amelyeket feltétlenül azonosítania kell. Gyakran léteznek egyszerű megoldások, amelyek lehetővé teszik a fájdalommentes kerékpározást. A „térdfájdalom” kifejezés magában foglalja az akut sérüléseket és a degeneratív porcokat. A porckárosodás azonban fájdalmat okoz, de krónikus károsodást is okozhat.

Az ízületekben a védő porcréteg kopása, de a mechanikai sérülések is károsíthatják a porcokat. Ezeket általában sokáig nem veszik észre, mert a porcréteg érzéketlen a fájdalomra. A fájdalom a gyulladásos folyamatok beindulását és a porckárosodás következményeit okozza. Legalább gyulladást okoz, ami a környező szöveteket is érintheti, és általában a térd felmelegedésében, duzzanatában és kivörösödésében nyilvánul meg.

Továbbá kerékpározás közben is észlelhető térdfájdalom a helytelen használat és a túlterhelés miatt. Ez ízületi kopás, ínirritáció és a térd bursa gyulladásának vagy gyulladásának jeleihez vezet.

Tesztelje most kockázat nélkül! Mit tegyünk térdfájdalmakra?

Rendszeresen elegendő, ha az érintett területeket lehűtik és megmentik. Porcelváltozások esetén célszerű először a megfelelő izmokat edzeni és általában ellenőrizni a kerékbeállításokat. A nyújtó gyakorlatok megelőzhetők, mielőtt íngyulladáshoz vagy irritációhoz vezetnének. Hibás sérülés esetén kritikusabbá válik: ha megsérül, sokszor nehézkes az előkészítés, és néha már nem kerülhető el a műtét.

Ha a betegségnek nincs oka, ellenőrizni kell a kerékpárülés helyzetét. A megfelelő kerékpár kiválasztása mellett az optimális üléspozíció is fontos a térdfájdalmak és sérülések megelőzése érdekében. Általános szabályként a következőket tudjuk ajánlani: Az ülés magassága gyakorlatilag megfelelő, ha a láb enyhén meg van dőlve a hajtókar függőleges helyzetében. A gazdaságos ritmus döntő a fájdalommentes utazáshoz, percenként 80 és 100 hajtókar fordulat között kell lennie. A nagy sebességváltók túlterhelik az árut, minél gyorsabb és könnyebb az utazás, annál gyengédebb a vezetési stílus.

Az útvonal megválasztásához: a tapasztalatlan kerékpárosok ne fáradjanak el túlságosan, és kezdjenek kis és könnyű körökkel, és csak lassan növeljék a hatótávot és a terhelést. Még a szakemberek is évekig edzenek, hogy elérjék szintjüket. A kerékpározás nem feltétlenül ér véget, ha térdproblémája van. A kerékpározás ideális a térdízületek számára, mivel a testtömeg nagy részét a nyereg tartja meg. Az egyenletes pedálmozgás tápanyagokkal látja el a térdeket, és elősegíti az ízületi folyadék képződését. A megfelelő kerékmodellel, optimális beállításokkal és megfelelő felszereléssel az izmok a térdízület köré épülnek anélkül, hogy túlzottan megterhelnék a térdet.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.