Wellness egy karnyújtásnyira

Gyorsan és tartósan fogyni mit kell tenni, fogyni diéta nélkül – vélemények, fórum, gyógyszertárak

A testben lévő zsír százalékos arányának megértésének egyszerű módja a bioelektromos impedancia elemzése. Egy eszköz nagyon könnyű áramütést ad a páciensnek; szakképzett technikus elolvassa a készülék által szolgáltatott információkat, és a teljes tömeg és a sovány szövet százalékos aránya közötti különbségből kiszámítja a testzsír százalékát. A testzsír mérésének egyéb módszerei közé tartoznak a zsírtömeg mérésére szolgáló mérlegek vagy a plikométerek.

Testzsírtartalom

A nőknél az egészségesnek tartott zsír százaléka 31 és 34%, míg a férfiaknál 19 és 22% között mozog. A tartomány alsó határa a fiatalokra vonatkozik, míg a felső vége az idősekre. Az orvosok a súlyhoz kapcsolódó kockázati tényezőket is figyelembe veszik, mielőtt megállapítanák, hogy a beteg testsúlya normálisnak tekinthető-e.A kockázati tényezők a következők:

 • magas vérnyomás,
 • colest
 • magas szerep,
 • magas vércukorszint,
 • ízületi gyulladás,
 • légzőszervi problémák,
 • füst,
 • elégtelen testmozgás.

Ha testsúlya az egészségesnek tartott súlytartományba esik, és a túlsúllyal összefüggő kockázati tényezők valamelyike ​​szenved, valószínűleg azt tanácsolják, hogy a kockázati tényezők csökkentése érdekében legalább 5-10%-ot fogyjon. A kutatások azt mutatják, hogy az ilyen fogyás jelentős egészségügyi előnyökkel jár, még akkor is, ha a beteg továbbra is túlsúlyos. Hogyan lehet lefogyni

Ha túlsúlyos, csak három biztonságos módja van a fogyásnak:

 • Csökkenti az étrenddel bevitt kalória mennyiségét.
 • Növelje az elégetett kalóriák mennyiségét.
 • Sebészeti beavatkozáson esik át, amely eltávolítja a zsírtömeget.

A sebészeti kezelés hatásai az elhízásra

A műtét amellett, hogy kockázatot jelent, csak átmenetileg oldja meg a problémát. A beteg, ha továbbra is több kalóriát visz be, mint amennyire a szervezetnek szüksége van az energiatermeléshez, gyorsan visszaszerzi a leadott kilókat. A fogyás legjobb és legegészségesebb módja az elfogyasztott kalóriák számának csökkentése és az elégetett mennyiség növelése.

A legtöbb ember jól tudja, hogy a diéta és a testmozgás az egyetlen módja a fogyásnak, a probléma az, hogy megtaláljuk a megfelelő módszert a diéta és a testmozgás megkezdéséhez és folytatásához. Íme néhány tipp a kezdéshez, de először meg kell vizsgálnia a kalória, a testmozgás és a súly közötti összefüggéseket. A szervezet akkor ér egyensúlyba, és nem hízik tovább, ha a diéta kalóriabevitele megegyezik a szervezet számára szükséges energiamennyiséggel.

Kalóriabevitel diétával = anyagcsere + fizikai aktivitás

Ha több kalóriát viszel be, mint amennyire szervezetednek szüksége van, a felesleges kalóriák zsírként raktározódnak el. Kilenc extra kalória egy gramm elraktározott zsírrá alakul. Ha egy grillezett bordát (ami 900 kalóriának felel meg) többet eszel, mint amennyi a szervezeted napi kalóriaszükséglete, akkor a 900 kalória 100 gramm zsír formájában raktározódik el (100 gramm annyi, mint egy hamburger súlya!) ).

A gyümölcs cukrot tartalmaz! Korlátozni kell őket?

Szerencsére van egy jó hír: a legtöbb gyümölcs alacsony kalóriatartalmú, például egy kis alma körülbelül 50 kalóriát biztosít. Tehát ahhoz, hogy 800 kalóriához jusson, körülbelül 16 almát kell megennie! Ez az oka annak, hogy a diéta nem korlátozza a gyümölcsök és zöldségek mennyiségét: ezek az ételek valójában sok vitamint és rostot tartalmaznak, és nagyon kevés kalóriát tartalmaznak.

Valószínűleg nem lesz könnyű pontosan megérteni, hogy a szervezetednek mennyi energiára van szüksége, és mennyi kalóriát kell bevinned egy bizonyos súly eléréséhez, de az biztos, hogy nem lesz lehetetlen. Ebben a cikkben elmagyarázzuk a fogyás alapjait, de azt tanácsoljuk, hogy továbbra is kérjen személyre szabott programot dietetikusától vagy orvosától.

A nagyobb izomtömegűek több kalóriát tudnak elfogyasztani hízás nélkül, mint a kisebb izomtömegűek. Minél nagyobb az izomtömeg, sőt, annál több kalóriát éget el, még nyugalomban is! Ezért az edzés és a fizikai aktivitás révén történő izomépítés jó módja annak, hogy rendszeresen több kalóriát égess el. A tudományos nyelvezetet használva az orvosok ugyanezt a koncepciót fejezik ki, mondván: «A fizikai aktivitás fokozza az anyagcserét».

Az aerob tevékenységek rendszeres ütemezése a legjobb módja a fogyásnak, de minden útközben végzett tevékenység jót tesz a kalóriák elégetésének. Emiatt elengedhetetlen, hogy olyan fizikai tevékenységeket is beépítsünk a napi rutinba, amelyek nincsenek szigorúan megtervezve.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.