Wellness egy karnyújtásnyira

Fogyókúra: Mi a Rina diéta és hogyan segíthet?

Diet Rina azt ígéri, hogy 90 nap alatt akár 20 kg-ot is leadhat, és ezt abból a feltevésből teszi, hogy a diéta betartása mellett nem lesz éhségérzete, sőt kedvenc ételei mellett élvezheti majd.

Ezen túlmenően, minden élelmiszercsoportra kiterjedően, és a kifejezetten nagy mennyiségű vitamin bevitelére szánt napokat is beleértve, Rina étrendje az egészséges életmódot is biztosítja. A 3 hónapos időszak végén megtanulja betartani a diéta során elsajátított egészséges táplálkozás szabályait.

Szeretne többet megtudni a fogyás és az étkezési szokások fontos szabályairól? Javasoljuk, hogy próbálja ki a jól ismert Keto diétát .

Hogyan működik a Rina diéta 90 napig

A Rina diéta egy négynapos táplálkozási cikluson alapul, amely meghatározott sorrendben ismétlődik a diéta során, és minden nap egy létfontosságú anyag fogyasztására irányul.

Ennek a disszociált diétának a motivációja a könnyebb emésztés – a fehérje, a keményítő és a szénhidrátok másként feldolgozása a 4 nap alatt történik, ami általában többlet erőfeszítést igényel a szervezettől.

Rina diéta – menü és étkezési fázisok

A Rina diéta minden típusú élelmiszerből áll, de ami meghatározza, az az élelmiszerek négy fő csoportba sorolása, amelyeket egy 4 napos ciklus alatt fogyaszthat el:

Rina diéta – 1. nap: Fehérje

A reggeli gyümölcsevés mellett a fehérje napján ebédre és vacsorára fehérje (hús és nem csak) fogyasztása javasolt: tofu, tojás, csirke (főleg csirkemell), sertés, hal vagy tejtermékek. Hozzáadhat tojást és tejtermékeket, például sajtot, joghurtot, tejszínt. Friss saláták és zöldségek köretként is megengedettek (lehetőleg nyersen, főzve vagy párolva); Ebédre egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret is ehetsz.

Ha Ön vegetáriánus, és húsmentes étrendet szeretne, javasoljuk, hogy próbálja  ki az Indiana diétát , amely nagyrészt rizsen, zöldségeken és gyümölcsökön alapul.

Rina diéta – 2. nap: Zöldségek

A zöldségnap vagy a keményítőnap tulajdonképpen az a nap, amikor friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, hiszen a gyümölcsök reggelire valók, a nap többi részében pedig bármilyen étel elkészíthető keményítőtartalmú, párolt vagy sült zöldségekből: krumpli, rizs, lencse, hüvelyesek, köles, zab, quinoa és bulgur. Friss saláták és zöldségek is tálalhatók.

Rina diéta – 3. nap: Szénhidrátok

Bár a reggeli gyümölcsből áll, a szénhidrátok napja a legjobb táplálkozási nap a rina diétában, és nem csak azért, mert itt megengedettek az összetett szénhidrátok, nevezetesen: tészta paradicsomszósszal, pizza zöldségekkel vagy pizza paradicsomszósszal, sütemények és palacsintát. Délután megengedhetünk magunknak valami édeset, például étcsokit, péksüteményeket, egy szelet tortát vagy akár fagylaltot.

Rina diéta – 4. nap: Vitaminnap

A gyümölcsök és zöldségek nem nélkülözhetik a vitaminokat a nap folyamán. Friss vagy szárított gyümölcsökről, befőtt gyümölcsökről, zöldségekről, diófélékről, szemekről, magvakról beszélünk. Nyersen is fogyasztható, de legjobb párolni vagy főzni. Válaszd ugyanazt a reggelit gyümölccsel, és a nap hátralevő részében ehetsz magvakat, dióféléket, grillezett zöldségeket, párolva, sütve vagy főzve.

A hónap 29. napja  , vagyis a méregtelenítés napja az a nap, amikor csak vizet iszunk. Ha ez nem lehetséges, gyümölcsöt vagy zöldséget lehet enni.

A 30. nap  ismét fehérjenappal kezdődik, majd következik a zöldségnap, a szénhidrátnap, a vitaminnap stb. Újabb 29 nap elteltével ismét csak vizet fogyasztanak, ez a ciklus összesen háromszor fog lezajlani. A 90 napos diéta alatt lehetőséged van kiegyensúlyozott ételeket fogyasztani, amelyek elősegítik az anyagcsere felgyorsítását.

Itt fontos szerepet játszik az étkezési program szigorú betartása, 3 időszakra osztva:

  • Tisztítási időszak:  4:00 és 12:00 között, amikor csak gyümölcsöt fogyasztanak
  • Lenyelési időszak:  12:00-20: oo – az étkezés megfelelő kombinációja és az étkezések közötti intervallum elengedhetetlen
  • Emésztési időszak:  20:00-4:00, tehát a vacsora ne legyen későbbi 20:00-nál

A Rina diéta alapjai és előnyei

A Rina diéta néhány egyszerű lépés betartásából áll, és garantálja, hogy nem lesz felépülési hatás, mert oktatjuk magunkat az étkezésünkre, és képesek vagyunk extra energiával ellátni a testet.

A diéta legnagyobb előnye maga a fogyókúrás módszer, amely nagyon egészséges, a heti fogyás 0,6 kilogrammnak felel meg, ezt az indexet minden táplálkozási szakember széles körben ajánlja. A szív- és érrendszer számára is előnyös az ismételt testmozgás, így a fitneszhatás beépül.

A 90 napos diéta előnyeinek teljes körű kiaknázásához elengedhetetlen az élelmiszerek összetételének és osztályozásának alapos ismerete, valamint néhány alapvető szabály betartása:

  • Még ha nem is mindig éhes, fontos, hogy a nap folyamán mind az öt ajánlott étkezést tartsa be, a főétkezések között legalább 2 órás szünetet tartson;
  • A vacsoránál elfogyasztott étel mennyiségének fele az ebéd mennyiségének kell lennie;
  • A gyógyteák jó választás, mert segítik a méregtelenítést; alkoholos italok és koffein fogyasztása tilos;
  • Fogyasszon el napi 2 liter vizet (a gyümölcslevek és infúziók nem helyettesítik a vizet);
  • A legjobb eredmény érdekében kombinálja a fogyókúrát rendszeres testmozgással;
  • A diéta megkezdése előtt tanácsos szakemberhez fordulni.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.