Wellness egy karnyújtásnyira

Egészséges, szép bőr, haj és köröm: ezek a tápanyagok fontosak

Kiegyensúlyozott étrend a természetes szépség megőrzése érdekében. A megfelelő tápanyagellátás nemcsak az egészséghez elengedhetetlen, hanem a bőr, a haj és a köröm szép megjelenését is támogatja. Íme, 9 tápanyag, amely ehhez jelentősen hozzájárulhat.

Sok ember számára az egészséges bőr, haj és köröm a szépség kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik. Bőrünk, hajunk és körmünk egészsége együtt jár az egészséges életmóddal, amely elegendő alvást, kikapcsolódást, mozgást és friss levegőt, valamint kiegyensúlyozott étrendet jelent fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A kiegyensúlyozott étrend részeként az étrend-kiegészítők segíthetik az egyén étrendjének kiegészítését és ezáltal a megfelelő tápanyagellátás biztosítását. Olvasson tovább, hogy megszabaduljon a ráncoktól

A bőr – a legnagyobb szervünk

WondaLips rendelés, amazon - MagyarországA bőr testünk legnagyobb szerve. A bőr a hajhoz és a körmökhöz hasonlóan védi a szervezetet a káros külső hatásoktól, és egyben a legnagyobb érzékszerv is. Emellett a bőr fontos feladatokat lát el az anyagcserében, és az immunrendszer részeként szerepet játszik a szervezet védelmében, így a szervezet általános egészségi állapotában. Ezért gyakran látható a bőrből, amelyben egészségünk és jólétünk zajlik.

Ha a tápanyagok egy része vagy mindegyike hiányzik, gyorsan észrevehető a bőrön, a hajon és a körmökön. Ezért a kiegyensúlyozott étrend különösen fontos a szép arcbőr, az egészséges hajszerkezet és a feszes köröm érdekében. Ugyanis a napi étrenden keresztül a bőrt, de a hajat és a körmöket is ellátjuk az anyagcseréjükhöz, illetve a bőr esetében a különböző fontos funkciókhoz szükséges mikrotápanyagokkal. Kiegyensúlyozott táplálkozás a gyönyörű arcbőrért és a feszes körmökért. Tápanyagok a belső szépségért. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely tápanyagok különösen fontosak az egészséges és szép bőr, haj és köröm szempontjából, és mely élelmiszerekben találhatók meg.

9. A provitamin (béta-karotin) és egyéb antioxidánsok

Az egészséges bőr érdekében a fogyasztóknak gondoskodniuk kell az A-vitamin vagy annak béta-karotin prekurzora megfelelő ellátásáról. Az A-vitamin központi szerepet játszik a bőr szerkezetében és egészségében. A nem megfelelő ápolás megfigyelhető például a száraz bőrön. Az A-provitamin vagy a béta-karotin szintén az egyik antioxidáns. Segítenek megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől, és így segítenek védekezni a bőr korai öregedésének lehetséges okai ellen. Az A-provitamin főleg a sötétzöld gyümölcsökben és bogyókban található meg, mint például a paprika, a spenót, a sárgarépa vagy a bogyók.

8. B2-vitamin (riboflavin)

A B2-vitamint vagy riboflavint „növekedési vitaminnak” is nevezik. Fontos az energia-anyagcserében és a bőr egészsége szempontjából is. A B2-vitamin megtalálható többek között a húsban, de a tejtermékekben és a teljes kiőrlésű gabonákban is. Olvasson tovább, hogy megszabaduljon a ráncoktól

Clean Vision rendelés, amazon - Magyarország7. Nyom szilícium

Az egészséges bőr, haj és köröm érdekében a fogyasztóknak figyelniük kell a megfelelő szilíciumellátásra, mivel a szilikon a bőr és a kötőszövet alkotóeleme. A szilícium megtalálható például olyan élelmiszerekben, mint a spárga, az árpa vagy a zab.

6. Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak a sejtmembránok (sejtfalak) részét képezik, amelyek körülvesznek és védenek minden sejtet. Biztosítják a szükséges stabilitást és a páratartalom egészséges egyensúlyát. Az omega-3 zsírsavak megtalálhatók például a halakban, a diófélékben és a lenmagokban.

5. C-vitamin.

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, amelyre a bőrnek minden nap szüksége van. A C-vitamin többek között a kollagéntermelés kofaktora. Támogatja a normál kollagén képződést, ezáltal befolyásolja a bőr egészségét és a ráncok kialakulását. A C-vitamin természetesen elsősorban a homoktövis gyümölcsében, paprikában, feketeribizliben és petrezselyemben fordul elő. A citrusfélék, a burgonya, a káposzta, a spenót és a paradicsom is jó C-vitamin forrás.

4. Szelén

A szelén segít fenntartani a haj és a köröm normál állapotát, és segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől. A szelén állati és növényi élelmiszerekben található. Különösen magas a hús-, hal-, dió- és gombatartalom.

3. Biotin

A biotin a bőr és a haj megőrzésében is segít. Részt vesz a kreatin képződésében. A kreatin a haj alapanyaga, de szerkezeti fehérjeként a bőrben és a körmökben is megtalálható. A biotin természetesen megtalálható olyan élelmiszerekben, mint a tojás, a dió, a zabpehely és a szója, de megtalálható a búzacsírában és a gombában is.

2. Cink

SkinVitalis rendelés, amazon - MagyarországA cink az egyik legfontosabb nyomelem az emberi szervezetben, és naponta táplálékkal kell bevinni. A cink segít fenntartani a hajat, a körmöket és a bőrt, többek között azáltal, hogy szükséges a fehérjeszintézishez, a kollagénképzéshez és a sebgyógyuláshoz, valamint fontos antioxidáns. Ezenkívül a cink részt vesz az A-vitamin anyagcseréjében (lásd 9.), és segíti az omega-3 zsírsavak anyagcseréjét (lásd 6.). Olvasson tovább, hogy megszabaduljon a ráncoktól

A cink megtalálható például a marha-, sertés- és rántott húsban, valamint a tejben és a sajtban. Az étrend-kiegészítők hozzájárulhatnak ezen ásványi anyagok és vitaminok optimális étrendjéhez a kiegyensúlyozott étrend részeként. Ez azonban elsősorban olyan fontos élelmiszer, amelyre sokan nem gondolnak azonnal:

1. Apa

Az emberi test háromnegyede vízből áll. Ezért a megfelelő folyadékellátás elengedhetetlen a szervezet teljes körű működéséhez. A bőr, a haj és a köröm is előnyös a megfelelő ápolásból. A fogyasztóknak naponta legalább 1,5-2 litert kell inniuk. Nagyon alkalmas a víz, az ásványvíz, valamint a gyógynövény- és gyümölcstea.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.