Wellness egy karnyújtásnyira

Dukan diéta, lépésről lépésre. Mi a hírességek kedvenc diétája?

A francia orvos, Pierre Dukan által megalkotott Dukan diéta 4 fázisra osztott diéta, és a szerző szerint ha betartod, az első héten körülbelül 5 kg-ot fogyhatsz. Ez a diéta 2000-ben vált népszerűvé, miután Dr. Dukan kiadta a «Dukan Diet»-t, az elmúlt 20 évben pedig olyan hírességek fogadták el, mint Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, Kate Middleton és még sokan mások. Érdekes hogy  az  országban élő hírességeink  , mint például Monica  Tatoiu , nem  folyamodtak  ehhez  a diétához  ,   hanem  inkább napi  1 kg-ot adtak le  diétával .    Balerina  .

Kijelenthetjük, hogy a Dukan diéta egy olyan diéta, amely a súlycsökkentést és a zsírok energiává alakítását szolgálja, így nem csak fitt, hanem erős és egészséges testet is kapsz vele. Diétás szempontból a diéta alacsony fehérje alapú programot követ, beleértve a húst, növényi fehérjét, tejtermékeket és általában alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú ételeket.

Lássuk lépésről lépésre, miről is szól a Dukan diéta:

Dukan diéta – 1. fázis: támadás

A támadási szakasz célja a gyors fogyás elősegítése, a diétát a 72 fehérjetartalmú élelmiszerből álló, alacsony zsír- és szénhidráttartalmú fehérjetengerre alapozva. Ez lehetővé teszi, hogy korlátlan mennyiségű tojást, zsírszegény tejterméket, vörös húst, csirkét, halat, tenger gyümölcseit, görög joghurtot stb.

Mivel gazdag fehérjében, sok közös vonása van az úgynevezett  disszociált diétás tervekkel .

Emellett folyamatosan fogyassz naponta 1,5 evőkanál zabkorpát, mert teltségérzetet ad, és 1 evőkanál Goji-t a tisztító tulajdonságai miatt. Ezenkívül ebben a fázisban 20 perc fizikai aktivitás és napi 1,5 liter víz elfogyasztása javasolt. Elengedhetetlen a kenyér, a rizs, a tészta, az édességek és a gyümölcsök vagy zöldségek fogyasztása. A Dukan-diéta támadási szakaszában, amely 2 és 7 napig tart, 1,5 és 4 kilogrammot fogyhat.

Dukan diéta – 2. fázis: Hajóutazás

A második fázisban a Dukan diéta 28 fajta zöldség hozzáadását teszi lehetővé a 72 fehérjedús ételhez, így összesen 100 ételt engedünk meg ebben a szakaszban. Itt a fogyás folytatódik, bár ez lassabban történik (átlagosan heti 1 kg). Sőt, a 2. fázisban a tiszta fehérje fogyasztása váltakozik azokkal a napokkal, amikor fehérjét és zöldséget fogyasztanak. Azon a napon, amikor csak fehérjét eszik, vegyen be 1 evőkanál, vagy akár kettő gojit.

Az engedélyezett élelmiszerek ebben a fázisban többnyire vízben gazdag zöldségfélék – például zöld levelűek, uborkás, zelleres, cukkini – vagy fehérjében gazdagok (kelbimbó, gomba stb.). Fűszerezéshez használhat olívaolajat, citromot, gyógynövényeket, például petrezselymet és rozmaringot, vagy balzsamecetet. A burgonya vagy édesburgonya például nem tartozik bele, és az egyetlen megengedett édesség a világos zselatin.

A diéta ezen szakaszának időtartama rugalmas: 7 nap diéta minden leadni kívánt kilogramm után. Ezenkívül a második szakaszban Dr. Dukan azt javasolja, hogy minden nap két evőkanál zabkorpát és 30 perc fizikai aktivitást fogyasszunk. A körutazás fázisában az étel korlátlan mennyiségben fogyasztható, kivéve a zabkorpát, amely napi 2 evőkanál formájában fogyasztható.

Dukan diéta – 3. fázis: Konszolidáció

A konszolidációs szakasz célja a gyógyulás hatásának elkerülése, időtartama minden leadott kilogramm után 10 nap diétából áll. Amikor a felhasználó elérte a javasolt megfelelő súlyt, a test még nem szokott hozzá, és hajlamos visszanyerni az elvesztett kilókat.

Ez idő alatt a terv lehetővé teszi az élelmiszerek, például a gabonafélék, a rizs, a burgonya és más származékok reintegrációját; ezekhez az ételekhez adhatunk 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret és egy adag gyümölcsöt. Ezenkívül meghatározza azt a napot, amikor csak fehérjét kell fogyasztani, hogy megkönnyítse a testsúly fenntartását, amikor a szervezet még sérülékeny, és megpróbálja visszaszerezni azt, amit elvesztett.

A Dukan-diéta konszolidációs szakasza a változatos, de megszorító étrend megközelítése, mivel gyümölcsöt, sajtot és keményítőtartalmú ételeket tartalmaz, köztük néhány szelet teljes kiőrlésű kenyeret, valamint néhány speciális ételt, valamint növelik a zabkorpa mennyiségét. napi 3 evőkanál. Ebben a szakaszban ajánlott minden nap 25 perc gyakorlatot végezni.

A Dukan diéta 4. fázisa – stabilizációs fázis

A stabilizációs fázisban legalább napi 2 liter víz fogyasztása szükséges a jó bélműködés és a méreganyagok eltávolítása érdekében.

További engedélyezett folyadékok az édesítőszer nélküli tea vagy a cukor nélküli üdítőitalok, természetesen mértékkel. Amint látható, a 4 fázis visszatér a normális kerékvágásba, de megtartják a Dukan diéta kulcsszereplőit, a fehérjéket.

Ez a szakasz, amely valójában a Dukan diéta életének hátralévő részét szimbolizálja, a táplálkozási szabadsághoz való visszatérést jelenti, és garantálja, hogy 3 szabály szigorú betartása esetén nem fog visszanyerni a leadott kilókat:

  • Fogyasszunk naponta 3 evőkanál zabkorpát
  • Sétáljon minden nap 20 percet
  • Egyél továbbra is csak fehérjét minden csütörtökön

Bár a korlátozó diéták életünk egy meghatározott szakaszában működhetnek (valamiért gyorsan szeretnénk fogyni), igaz, hosszú távon mindegyiknek vannak hiányosságai, és nagyon körültekintően kell betartani, hogy ne okozzunk egyensúlyhiányt. a szervezet.melyik táplálkozási szakértővel való konzultáció javasolt, valahányszor ilyen változtatásokat tervezünk.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.