Wellness egy karnyújtásnyira

Dohányzás: A dohányzás abbahagyásának hatékony módjai

Egymillió dohányos szokott le a dohányzásról 2017-ben. Íme néhány módszer, amelyek segítenek elérni. A nemrég közzétett francia közegészségügyi barométer adatai szerint a napi dohányzás prevalenciája a 2016-os 29,4%-ról 2017-re 26,9%-ra csökkent, ami 2,5 pontos csökkenést jelent. Ez egymillióval kevesebb dohányosnak felel meg egy év alatt. Íme néhány tipp, amelyek segítenek követni ezt a trendet.

Váltson elektronikus cigarettára

Matthew Carpenter kutató az e-cigarettákat a nikotinhasználat, viselkedés és fogyasztás szempontjából tanulmányozta. Az eredmények szerint a dohányosok átlagosan 37%-kal kevesebb cigarettát szívtak el, mint a kontrollcsoportba tartozók, és nagyobb valószínűséggel hagyták abba véglegesen. «Az éghető cigaretta a nikotin szállításának legkárosabb formája, és a nikotin e-cigarettán keresztül történő alternatív elosztása jelentősen csökkentheti a rák és más betegségek kockázatát a dohányosok körében» – mondta Matthew Carpenter. Bertrand Dautzenberg professzor, a párizsi Hôpital de la Salpêtrière dohányzással foglalkozó tüdőgyógyász professzora volt a «Szakértői kérdések» program vendége, és közvetlenül válaszolt előfizetőink minden, az e-cigaretta használatával kapcsolatos kérdésére. Ha újra szeretné nézni ezt a műsort,Tekintse meg a dohányzás abbahagyásának legjobb módját

Nikotinpótlókon alapul. Több mint száz tanulmány áttekintése kimutatta, hogy ezek a nikotinpótlók hatékonyak. A tapaszok, gumik, tabletták, rágógumik vagy akár inhalátorok segítenek enyhíteni a nikotinnal kapcsolatos tüneteket. Ezek segítenek elkerülni az ingerlékenységet, idegességet, szorongást, depressziót, koncentráció- és alvásproblémákat.

Takarítsd meg a megtakarított pénzt

A The New England Journal of Medicine című folyóiratban megjelent új kutatás szerint semmi sem tűnik hatékonyabbnak a dohányzás abbahagyásában, mint az anyagi ösztönzők. Itt a kutatók 6006 dohányost osztottak négy csoportba. Mindenkit tájékoztattak a dohányzás abbahagyásának előnyeiről, és bátorító szöveges üzenetekkel motiválták az egész tapasztalatot. Az első csoport ezután ingyenes gyógyszeres terápiát kapott, a második ingyenes e-cigaretta segédeszközt, a harmadik pedig ingyenes gyógyszeres terápiát, valamint 600 dollárt a kísérlet végén elvonás esetén.

Végül az utolsó csoport ingyenes felmondási támogatást és 600 dolláros letétet kapott egy számlára a kísérlet elején, azzal a fenyegetéssel, hogy megismétlődés esetén visszavonják. Hat hónappal később az absztinencia aránya 0,1% volt az ingyenes gyógyszeres csoportban, 0,5% az ingyenes e-cigaretta csoportban, 2% a 600 dolláros jutalomcsoportban és 2,9% a 600 ingyenes csoportban. a kísérlet kezdete. «Az ingyenes leszokási segélyhez hozzáadott pénzügyi ösztönzők lehetővé tették, hogy az egyetlen ingyenes leszokási támogatásnál magasabb arányt érjenek el a dohányzásról való leszokásban» – összegeznek a szerzők. Tekintse meg a dohányzás abbahagyásának legjobb módját

Radikálisnak lenni. A dohányzás abbahagyása érdekében a Tabac hírszerző szolgálat azt tanácsolja, hogy ne tegye félvállról a dolgokat. Ideális esetben határidőt kell kitűznie és betartania. Megállás után feltétlenül kerülje el a cigarettát, még egy szöszmöt sem. Szabaduljon meg minden cigarettától, öngyújtótól és hamutartótól. Kérje meg a környezetében lévőket, hogy ne dohányozzon az Ön jelenlétében, és az első hetekben kerülje a dohányzó helyeket.

Vigyázz magadra.A dohányzás iránti igény fokozatosan növekszik, eléri a «csúcsot» és spontán módon visszafejlődik. Az erős dohányzási szükséglet nem tart tovább 5 percnél. Minél tovább telik az idő, annál inkább csökken ezeknek a vágyaknak a száma és intenzitása, amíg teljesen eltűnnek. Tehát tudnia kell, és találnia kell valamit, ami elvonja a figyelmünket erről az egységről a legkockázatosabb percekben. Ez lehet rágógumi, séta, sportolás, kertkezdés, asztal elhagyása, ahol ülünk stb. Franciaországban a dohányzás továbbra is a vezető megelőzhető halálok, évente körülbelül 73 000 halálesettel. Számos rákot okozhat (tüdő, torok, száj, ajak, hasnyálmirigy, vese, hólyag, méh, nyelőcső). De a szív- és érrendszeri betegségek is (miokardiális infarktus, szélütés, alsó végtag arteritis, aneurizmák, magas vérnyomás) és merevedési zavarok. Egyéb kórképek a dohányzáshoz kapcsolódnak vagy súlyosbítanak: gyomorhurut, peptikus fekélyek, II-es típusú cukorbetegség, hiperkoleszterinémia, hipertrigliceridémia, ekcéma, pikkelysömör, lupus, fül-orr-gégészet (orr-torok-fül) és fogászati ​​fertőzések, szürkehályog és AMD (életkorhoz kapcsolódó makula) Degeneráció ), ami vaksághoz vezethet. Nem beszélve a fogágygyulladásról, a fogíny betegségéről, amely a fogszuvasodást és -veszteséget okozza.

Fogadj örökbe egy virtuális cicát

A Cancéropôle Lyon Auvergne Rhône-Alpes úgy döntött, hogy megújítja a dohányzás abbahagyását célzó új technológiákat, és azokra épít. Együttműködött a Lyonnais Dowino kreatív stúdióval, amely megtervezte a Smokitten-t, az első közösségi videojátékot okostelefonon, amely egy imádnivaló cigarettafüggő cicát tartalmaz. A Smokitten elve olyan egyszerű, mint amilyen hatékony: a játékosnak 222 napon keresztül el kell kísérnie új társát a dohányzás abbahagyásáért folytatott harcban. A cél? Mutasd be neki a minijátékokat, hogy elvesse a kedvét attól, hogy koccintson… A programban jóga, boksz vagy futás, de intenzív foglalkozások is, ahol a cica megnyugtatásáról van szó szorongásos rohamaitól vagy dühkitöréseitől. A szintek feloldásával a kismacska dohányzási ingere megnövekszik, és egészsége javul.Tekintse meg a dohányzás abbahagyásának legjobb módját

Miért nehezebb egyeseknek megerősíteni, mint másoknak?Francia kutatók most mutatták be, hogy egy gén mutációja magyarázatot adhat arra, hogy egyes dohányosok miért nem tudnak leszokni a dohányzásról még többszöri leszokás után is. Benoît Forget, a Kolinerg Rendszerek Integratív Neurobiológiai Osztályának (Institut Pasteur / CNRS) kutatója és a tanulmány vezető szerzője szerint a nikotinfüggőséget fokozhatja a CHRNA5 gén mutációja. Az európaiak 35%-a és a Közel-Kelet lakosságának 50%-a hordozója ennek a genetikai mutációnak. Ezért fontos, hogy megismétlődés esetén ne érezzük magunkat túlságosan bűnösnek, és mindenekelőtt ne csüggedjünk el. «Ha az ujjunkat a nikotinreceptorok egy meghatározott alegységére helyezzük, mérlegelhetünk olyan terápiás módszereket, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy egy nagyon célzott cselekvést képzeljünk el» – írja Benoît Forget.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.