Wellness egy karnyújtásnyira

A legjobb természetes gyógymódok vérszegénység ellen

A vérszegénységnek nevezett állapot gyakran fordul elő a román lakosság körében, életkortól függetlenül. Ez azt jelenti, hogy vérszinten csökken a vörösvértestek száma, és csökken a szívbe pumpált vér minősége. Idővel a vérszegénység krónikus betegségekhez, olyan formákhoz vezethet, amelyek orvosi beavatkozást igényelhetnek.

Mi az anémia?

Ha az orvosi vizsgálatok alacsony limfocitaszintet mutatnak, alapos hemoglobinvizsgálatot kell végezni és intézkedéseket kell tenni. A vér minden olyan ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyre a szervezet megfelelő működéséhez szüksége van. A vörösvérsejtek az oxigénnel együtt a szívbe és az agyba történő szállításukért felelősek.

Ha alacsony vörösvértest-szintet regisztrálnak, megnő a vérszegénység kialakulásának kockázata. Ezért a vérszegénység olyan állapot, amely élelmiszerhiányt, táplálkozási hiányosságokat, például vashiányt, B12-vitamint és alacsony hemoglobinszintet bizonyít.

Az okoktól, tünetektől és kezeléstől függően a vérszegénység többféle típusa létezik:

  • A vashiányos vérszegénység olyan formája, amelyet a szervezet vashiánya és a vörösvérsejtek csontvelőben történő szintézisének képtelensége határoz meg
  • a megaloblasztos vérszegénységet a vitaminok hiánya okozza
  • A hemolitikus anémia a vörösvértestek idő előtti öregedését jelenti
  • A vészes vérszegénységet a B12-vitamin-hiány határozza meg

Ennek az állapotnak összesen több mint 400 típusa létezik, amelyeket az orvos megkülönböztethet és kezelést írhat elő.

Anémia tünetei

A vérszegénység előfordulásának, legyen szó vashiányos vérszegénységről, hemolitikus vérszegénységről vagy más típusú vérszegénységről, vannak bizonyos kedvező feltételek, amelyek fizikailag nyilvánulnak meg.

Lássuk, melyek a vérszegénység tünetei, amelyeket bárki könnyen azonosíthat, nem csak egy szakorvos:

  • a vérszegénység szédülést, testi megbetegedéseket és hosszú ideig tartó állásképtelenséget okoz
  • hidegrázás, hideg láb és hideg érzés
  • látászavarokkal járó indokolatlan fogyás
  • bőrszín változás
  • kis pulzus

  • álmatlanság okozza

Vérszegénységet okoz

A vérszegénység okait bizonyos genetikai tényezők vagy táplálkozási okok határozzák meg. Számos betegség okozhat vérszegénységet, mint például veseelégtelenség, szívproblémák, Crohn-betegség, leukémia, orvosi vizsgálatok során kimutatható tünetek.

Szívbetegségek esetén, ha vérszegénység lép fel, a vér oxigénszintje csökken, és a szívnek keményebben kell dolgoznia, hogy biztosítsa az agy számára szükséges oxigént. A vörösvérsejt-hiány oka lehet az előrehaladott életkor is, amikor az ilyen állapotok szaporodnak.

Kockázati tényezők

Az Ön egészségi állapotára vonatkozó néhány támpontot a vérvizsgálatok adnak. Ha az eritrociták átlagos hemoglobinértékei ismételten nem a normál határokon belül vannak, fennáll a kockázati tényező. Ha a családjában vannak olyan emberek, akik hajlamosak vérszegénységre, fontos, hogy vigyázzon egészségére, és gyakran ellenőrizze magát.

További kockázati tényezők az autoimmun gyógyszerekkel történő eltérő kezelések, a terhesség időszaka, amely az anyai szervezet sejtjeinek és struktúráinak igényét jelenti, valamint a zsírokban és nem táplálkozási tényezőkben gazdag ételek. Természetesen a terhesség alatti vérszegénység leküzdhető étrend-kiegészítők, folsav, B12-vitamin és vas szedésével a terhesség minden trimeszterében.

Megfigyelve, hogy hány gramm (nőknél g dl) vörösvértest található milliliter vérben, felállítható a diagnózis, a vérszegénység típusa, valamint a vérszegénység kezelése.

A vérszegénység legjobb kezelése

Arra a kérdésre, hogy mi az anémia és milyen súlyos vérszegénység-kezelést végeznek, az orvos többféle választ kínál. De jó tudni, hogy a vérszegénységi krízis megszűnhet, ha egészségesen, sok friss, tápanyagban gazdag zöldséggel és gyümölccsel táplálkozunk.

Egy másik módszer a vérszegénység megszüntetésére, ha hetente egyszer 10 percet veszünk pezsgősós fürdőt és havonta egyszer gőzfürdőt. Az idősek egyik tanácsa pedig az, hogy töltsön sok időt a szabad levegőn, erősítse az immunrendszert és az esetlegesen fellépő rendellenességeket, mint például a limfociták növekedése, alacsony hematokrit vagy vashiány.

Vitaminok anémia ellen

Vérszegénység esetén nagyon fontos a napozás, valamint a D- és E-vitamin bevitele. Ezenkívül a B, A és C vitaminok teljes komplexe akut problémából krónikussá változtathatja a vérszegénységet.

C-vitamin – antioxidáns szerepe van, és segíti az immunrendszert a sejtfertőzések leküzdésében és javítja a vérszegénységet

B12-vitamin – Az állati eredetű fehérjében található, és nélkülözhetetlen vitamin az állapot kezelésében és tüneteiben

B9-vitamin – folsav – általában nőknek adják, a folsav segít a szervezetnek az összes anyagcsere-folyamat és a magzat egészségének optimális szinten tartásában terhesség esetén

Vas – A vas elengedhetetlen az egészséges csontfejlődéshez, mind gyermekeknél, mind felnőtteknél. Ugyanakkor alapvető ásványi anyag az időskori vérszegénység kezelésében.

Bármilyen sejtszintű vagy táplálkozási szintű hiányt csak vérvizsgálattal lehet kimutatni.

Ételek vérszegénységre

A vasban, folsavban és B12-vitaminban gazdag étrend biztosíthatja a szervezet tápanyagszükségletét. A vörös hús, a hüvelyesek és a teljes kiőrlésű gabonák csak néhány a legízletesebb választás közül. De ügyeljen arra, hogy milyen ételeket eszik, hogy ne legyenek székrekedési tünetei . De nézzük meg részletesen, milyen ételeket fogyaszthatunk a vérszegénység elkerülése érdekében:

Cékla – vasban gazdag, és a nyirokrendszert méregtelenítő zöldség. Ugyanakkor fontos kálium-, foszfor- és fehérjebevitelt biztosít

Cimbrisor – erős gyulladáscsökkentő hatású, kiváló tonik a vérszegénység minden formájára

A spenót – a spenót a betegek legkedveltebb zöldsége, nemcsak finom íze miatt, hanem azért is, mert összetételében sok vas található, amely segít új vörösvértestek képződésében

Szója – a vérszegénység szójával való kezelése nagy léptékben történhet a növényi rostokban lévő ásványi anyagok miatt. Segíti a szívrendszert és javítja a tápanyagok szállítását a szervezetben

Méz – a méz nagy mennyiségű vasat, rezet és magnéziumot tartalmaz, ásványi anyagokat, amelyek elősegítik a hemoglobin termelését a vérben.

Szóval, amit ma megtehetsz, ne hagyd holnapra, és vigyázz a nyirokrendszer egészségére, és segítsd azt egészséges táplálkozással és a szabad levegőn végzett mozgással. Csökken az amenorrhoea kockázata, és az orvoshoz való látogatás csak udvariasság kérdése.