Wellness egy karnyújtásnyira

A kezeletlen magas vérnyomás következményei. Hogyan csökkentheti gyorsan a vérnyomását?

A «néma gyilkosnak» is nevezett magas vérnyomás vagy magas vérnyomás egyike azon szív- és érrendszeri betegségeknek, amelyek világszerte a legtöbb embert érintik, a román lakosság csaknem fele ebben a betegségben szenved.

A feszültségi rendellenességek számos problémához vezethetnek, amelyek közül néhány súlyos, és olyan következményekkel járhat, mint a szívroham és a szélütés, és károsíthatja a létfontosságú szerveket (szív, vese vagy agy). Emiatt fontos, hogy minél többet tudjunk erről a betegségről, és hogy milyen lépéseket lehet tenni annak csökkentésére.

Mi a vérnyomás?

Mi a vérnyomásA vérnyomás az az erő, amelyet a vér az erek (artériák) falára fejt ki, miközben a szív pumpálja. Minél stresszesebb az étrend, annál nagyobb erőfeszítést kell tennie a szívnek a vér pumpálására.

Tehát amikor «magas vérnyomásról» beszélünk, ez azt jelenti, hogy ez a vizsgálati erő idővel elég nagy ahhoz, hogy a fent felsorolt ​​egészségügyi problémákat okozza. Felnőttnél akkor tekinthető normális vérnyomásszintnek, ha értéke 120 Hgmm a fizikai aktivitás során, és amikor a szervezet nyugalomban van.

Magasnak mondják a vérnyomást, ha az első mérés meghaladja a 140 Hgmm-t, a második pedig. Ennek oka az „arterioláknak” nevezett artériák beszűkülése lehet, amelyek funkciója a véráramlás szabályozása a szervezetben. Mivel a hét folyamán összehúzódnak, keményebben kell dolgozniuk, hogy lépést tartsanak a vérellátással, ami nagyobb nyomást okoz.

Magas vérnyomás – okok és kezelés

Magas vérnyomás - okok és kezelésBár a magas vérnyomás konkrét okai még nem ismertek az étrendben, számos sófaktorral hozták összefüggésbe, amelyek általában jelen vannak a legtöbb ebben a betegségben szenvedő emberben a kálium, mint például az elhízás, a nátrium-nitrogén-oxidra való érzékenység, a túlzott alkoholfogyasztás. fogyasztás, bizonyos gyógyszerek szedése és a nagyon mozgásszegény életmód.

A vérnyomás-emelkedést bizonyos állapotok, például endokrin- és vesebetegségek is okozhatják, előzetes ismert ok nélkül. Az életmód megváltoztatása segíthet csökkenteni a vérnyomást, ezáltal csökken a szervezetben a szívbetegségek kockázata, valamint a gyógyszeres kezelés szükségessége.

Bár a magas vérnyomást nem lehet teljesen meggyógyítani, számos módszerrel szabályozhatja azt:

  • Egészséges táplálkozási szokások gyakorlása: A magas vérnyomásban szenvedőknek csökkenteniük kell a sóbevitelt és a nátriumot tartalmazó ételeket. Szükséges továbbá vitaminban (különösen C-vitaminban, B-vitaminban és káliumban) gazdag ételek fogyasztása, például gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek, diófélék, kenyér és egyéb gabonafélék. Kis mennyiségű cukor is nélkülözhetetlen, ha normális artériát akarunk.
  • Naponta legalább 30 perc gyakorlatot végezzen: A rendszeres testmozgás csökkenti a vérnyomást az erekben. Emellett növeli az izomtömeget és az edzéskapacitást, ami segít a testsúly szabályozásában és csökkenti a szív- és érrendszeri kockázatot.
  • Kerülje a túlzott alkoholfogyasztást: A mérsékelt alkoholfogyasztás csökkenti a vérnyomást és a szív és más növekvő szervek egyéb káros változásait.
  • A dohányzás elkerülése: A dohányzás abbahagyása több pozitív hatással jár, mint a magas vérnyomás bármely gyógymódja.

Egyéb ajánlások a magas vérnyomás szabályozására a következők lehetnek:

  • A feldolgozott, sült és magas zsírtartalmú ételek fogyasztásának csökkentése.
  • A testsúly rendszeres ellenőrzése, különösen túlsúly esetén.
  • Relaxációs technikák, például meditáció vagy jóga gyakorlása, valamint a stresszes helyzetek elkerülése, amelyek növelhetik a vérnyomást.
  • Rendszeres otthoni vérnyomásmérés: hatékony módszer a magas vérnyomás és a vér, valamint az ezzel járó stressz megelőzésére.

Az életmódbeli változtatások nem elegendőek a vérnyomás szabályozásához, és gyakran szükséges az orvosi irányelvek betartása a stabilitás érdekében.

Gyors intézkedések a vérnyomás csökkentésére

Gyors intézkedések a vérnyomás csökkentéséreHa a vérnyomása meredeken emelkedik, és olyan tüneteket tapasztal, mint a fejfájás, különösen a torokfájás, az álmosság, a légszomj és a kettős látás, fontos, hogy vegye be orvosa receptjét, és pihenjen is.

Ha azonban a nyomás 140/90 felett marad, a közepes agyvérzés elkerülése érdekében javasolt a kórházba menni intravénás vérnyomáscsökkentők beadására.

Ha Ön tünetmentes, azaz tünetmentesen magas vérnyomásban szenved, akkor párhuzamos vizsgálatok mellett egy pohár természetes narancslé fogyasztása javasolt, egészséges adag pihenéssel és relaxációval. Néhány természetes gyógymód kulcsfontosságú lehet a magas vérnyomás kezelésében.

Ha a vérnyomás továbbra is nagyon magas, vagy a fenti intézkedések hatására nem csökken, a probléma kezelésében megoldást jelenthet egy másik szakember konzultációja. Ha újra megbeszéli a szakemberrel a tüneteket, szokásokat, lehetséges gyógyszereket vagy akár az Ön által követett kezelést, az sót jelent, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb kombinációt.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.