Wellness egy karnyújtásnyira

7 váratlan szokás, ami öregít

Ne dohányozz, ne tedd ki magad védelem nélkül a napnak, biztosítsd magadnak a megfelelő órákat aludni… Íme néhány szabály, amit ismerünk, hogy megóvjuk bőrünket a korai öregedéstől és fiatalabbak maradjunk. Azonban túl gyakran szabotáljuk egészségünket anélkül, hogy észrevennénk. Valójában nem csak az álmatlan éjszakák és az alkohol fenyegeti bőröd simaságát. Ha nem adunk fel az öldöklő szokásokat, hiába halmozzuk fel a drága kozmetikumokat, ránctalanító krémeket és csodás öregedésgátló szérumokat! Íme 7 rossz szokás, amiről le kell mondanod, ha szeretnéd megelőzni a ráncokat!

# 1 Ráncok megelőzése: Válasszon selyempárnát

Hányszor ébredtél fel azokkal az idegesítő párnákkal az arcodon? Ha az arcát a párnán alszik, különösen, ha pamutpárnával van letakarva, megnő annak a valószínűsége, hogy ráncok és ráncok jelennek meg a bőrön, amitől biztosan nem lesz fiatalabb.

Az idő előtti öregedés ellen sokkal jobb, ha egy ránctalanító hatású selyempárnát választasz, amely a leghosszabb éjszakai ebm után sem hagy nyomot! A selyem párnahuzatok nem olyan drágák, mint amilyennek tűnhet.

100%-ban tiszta selyemből készült párna 10-15 euróért vásárolható meg. Nem rossz befektetés, hiszen a haj egészsége szempontjából is előnyös. Olvasson tovább, hogy megszabaduljon a ráncoktól

# 2 Ráncok megelőzése: Kerülje a túl sok nassolást

Egy kemény munkanap után az alkoholról való lemondás lehetetlennek tűnhet, de egy napi boldog óra felgyorsíthatja a kollagén (a bőrt feszesebbé és rugalmasabbá tevő fehérje) elvesztését. Nem akarjuk démonizálni az alkoholt, elvégre napi egy pohár bor még az Alzheimer-kór és a szenilis demencia kockázatát is csökkentheti, és hajlamos a jó HDL koleszterin szintjét emelni, de ne feledjük, hogy az alkohol dehidratálja a szervezetet, elősegíti. gyulladásos folyamatokat, valamint növeli a bőr ráncainak és foltjainak meghatározását és mélységét.

# 3 Ráncok megelőzése: Nem többfeladatos

Lehet, hogy ez jót tesz a főnökének, de ha éjjel-nappal keményen dolgozik a munkahelyén, az biztosan nem tesz jót az egészségének. Amikor multitasking előtt áll, tegye testét hatalmas stressz alá, és kockáztassa, hogy egy igazi melegágy szorításába kerül! Jobb lenne megtanulni egyszerre egy feladatot elvégezni…

A krónikus stressz a korai öregedés egyik fő oka, és hajlamosít ráncok, barázdák és esetlegesen elkerülhető mimikai vonalak megjelenésére. A stressz közvetlenül összefügg a bőr gyulladásával, ami a kollagén pusztulásáért, a kötőszövet elvesztéséért és az epidermisz korai éréséért felelős folyamat.

# 4 Ráncok megelőzése: kapcsolja ki a légkondicionálót

A légkondicionálással vagy fűtéssel való játék káros hatással lehet a bőrre, sokkal hamarabb öregszik! A mechanikus szellőztetés, légkondicionálás, központi fűtés vagy párátlanító túlzott használata kiszáríthatja a bőrt, és elősegítheti a gyulladások kialakulását, így a ráncok még szembetűnőbbé válnak, és fokozzák a jelek megjelenését az ebm arcán. Ha feltétlenül be kell kapcsolnia a légkondicionálót vagy a fűtést, óvja bőrét a kiszáradástól egy szuperhidratáló éjszakai krém felvitelével, az ajánlásoknak megfelelően. Igyon sok vizet, és fontolja meg a párásító vásárlását, és tegye be a hálószobájába, a nappalijába és minden olyan helyre, ahol több időt tölt.

# 5 Ráncok megelőzése: Használjon takarékos parfümöt

A parfümökben lévő alkohol szuperszárító hatást fejthet ki a bőrön, és különösen problémás lehet, ha közvetlenül a napozás előtt permetezi be, mivel növelheti a Poichilodermia Civich nevű bőrbetegség kialakulásának kockázatát – igen, gyakorlatilag gyógyít. a bőr elszíneződése a hosszan tartó napozás miatt.

Akkor lemondjunk a jó illatról? Természetesen nem! Ahelyett, hogy közvetlenül a bőrre permetezné a parfümöt, megpróbálhatja először ecsettel, majd ruhára és hajra csúsztatva felvinni. Ne felejtse el, hogy mindig kenje be a fényvédő krémet az érzékeny területekre, például a nyakra és a dekoltázsra, ha jó idő van kint! Olvasson tovább, hogy megszabaduljon a ráncoktól

# 6 Ráncok megelőzése: ne igyon szalmát

A szívószálból való hatékony ivás csökkentheti a fogszuvasodás és a fogfoltok kialakulásának kockázatát (mert csökkenti a fogak és a savas italok érintkezését), de van egy árnyoldala is. Azok a grimaszok, amelyeket többször is kénytelenek megismételni, hogy szívószálat igyunk, ráncokat okozhatnak a száj körül. A megoldás? Hagyja fel a szívószállal való ivást, és próbáljon ki egy természetes fogfehérítési módszert.

A ráncok típusai „Ne távolítson el egyetlen ráncot sem. Mindannyiukat drágán megfizettem. – mondta Anna Magnani. Valójában a ráncok tükrei lehetnek érzelmeinknek és mindannyiunk sajátos mimikájának, aki hozzászokott a mosolygáshoz, gondolkodáshoz, meglepődéshez vagy homlokráncoláshoz, tehát az élet során átélt pillanatok és hangulatok tükre, az ember (szinte) kitörölhetetlen jele. saját vitalitás. E romantikus és minden bizonnyal közös látásmód mellett létezik egy tudományos osztályozás is

Különböző típusú ráncok, amelyek nemcsak arra szolgálnak, hogy megtudjuk, mit árulnak el a ráncok személyiségünkről, hanem arra is, hogy azonosítsuk a leghasznosabb kezeléseket, amikor már kissé túlzottan megjelennek!

  • Kifejezési ráncok

A híres kifejezési vonalak sok apró, felületes redővel kezdődnek. A bőr rugalmasságának elvesztésével és merevségével mélyebb, de kisebb számban megjelenő redők jelennek meg, amelyek ismétlődő izommozgások és apálykor hatására állandósulnak.

  • Napráncok vagy aktinikus ráncok

A szoláris elasztózis egy degeneratív állapot, amely a dermis kötőszövetét érinti. A bőr fokozatos elfajulása teljesen természetes folyamat, de a gyakori napfénynek vagy ultraibolya fénynek való kitettség felgyorsíthatja fényképe vagy fényképe elöregedését.

  • Alvási ráncok

Az alvás közben az arcra gyakorolt ​​kompresszió, feszültség és nyomás növelheti a gravitációs ráncok megjelenését. Éppen ezért ajánlatos a hanyatt aludni, és ne ülni egy éjszakán át arcra egy párnán ebm. Olvasson tovább, hogy megszabaduljon a ráncoktól

Meg kell tanulnunk elfogadni a ráncokat olyannak, amilyenek: a legteljesebben és megbánás nélkül megélt évek lenyomatát. Végül is mi lehetne szebb? De bár lehet, hogy nem vagy túlságosan megszállott, a természetes szépséged ápolásának elhanyagolása ugyanolyan káros lehet. Ebben az esetben miért ne folyamodna néhány egyszerű gyógymódhoz, amelyek valószínűleg annyira késleltetik az első ráncok megjelenését, hogy ne demoralizáljanak minket idő előtt! Ha az öregedés jelei túl korán jelentkeznek, vagy annyira szembetűnőek, hogy eltorzítják az arc természetes vonásait, akkor talán hasznos lehet egy esztétikai orvos tanácsa!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.